"Rektori megbízatásom rendkívüli megtiszteltetés volt"

 

Tisztelt Egyetemi Polgárok, Tisztelt Partnereink!

Értesítem Önöket, hogy rektori megbízásom július 31-vel megszűnik. Az idő, ami az egyetem jelenlegi vezetésének rendelkezésére állt, rövid volt, mégis úgy ítélem meg, hogy együtt, közösen sok mindent elértünk. Megmaradtunk önálló egyetemnek, belső integritásunkat megőriztük, a karok gyakorlati oktatási lehetőségei megnőnek a TAEG Zrt. alapítványunkhoz csatlakozásával, a K+F+I területén pedig eddig nem tapasztalt esélyek nyílnak meg, az alapítványi átalakulás következtében lehetőségeink megsokszorozódnak. Épületeinket felújíthatjuk, infrastruktúránkat megújíthatjuk, minderre az anyagi források a jövő évtől megteremtődtek. Az új fenntartótól ígéretünk van arra, hogy a bérezés tekintetében jelentős, teljesítményalapú előrelépésre lesz lehetőségünk.

Utólag is meggyőződésem, hogy az egyetem alapítványi működésének irányába tett fontos, az egyetem jövőjét meghatározó lépés helyes volt, új fejlődési pályára állítja az egyetemet. Ehhez élvezzük az újonnan felállt fenntartót képviselő kuratórium támogatását.

Rektori ciklusom két és fél évét, az azzal járó feladatot rendkívüli megtiszteltetésként éltem meg, eszerint igyekeztem teljesíteni. Azonban mindaz, amit elértünk, nem vált volna lehetővé az egyetem vezetőségének, vezető testületeinek és az Önök, az egyetemi polgárok támogatása, munkája nélkül.

Feladataim most megváltoznak, de továbbra is szeretett intézményünkért fogok legjobb tudásom szerint dolgozni. Kérem Önöket, hogy az egyetem új rektorát támogassák céljai elérésében, hiszen ezek a célok közösek, egyetemünk, mindannyiunk érdekeit szolgálják.

 

Prof. Dr. Náhlik András