A japán kormány kutatói pályázata 2018. évre

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy idén is kiírásra került a japán kormány 2018. évre szóló kutatói ösztöndíja. Hazájuk egyetemén vagy főiskoláján diplomát szerzett, 35 éven aluli fiatalok számára meghirdetett ösztöndíj.

 

Az állami ösztöndíjban részesülők 80%-át teszik ki a japán egyetemeken posztgraduális szintű oktatásban vagy kutatásban résztvevő külföldi diákok. Az ösztöndíjasok az első 6 hónap alatt felkészítő japán nyelvoktatáson vesznek részt, majd csatlakoznak az egyetem posztgraduális szintű szakirányú képzéséhez. A képzés időtartama rendszerint maximum 2 év, de amennyiben valaki magasabb szintű tanulmányi fokozat megszerzése céljából meghatározott idejű képzésre felvételt nyer, és ha az előírt vizsga követelményeinek megfelel, a képzés időtartama meghosszabbítható.

 

A Magyarországi Japán Nagykövetség idén is várja azok jelentkezését, akik szeretnék megpályázni a fent említett ösztöndíjat.

 

A jelentkezés határideje: 2017. Június 16. (péntek). Bővebb információ, illetve a jelentkezési lapok letölthetőek a Japán Nagykövetség honlapjáról:

http://www.hu.emb-japan.go.jp/itpr_hu/culture_scholarship.html#kenkyu

Felmerülő kérdéseikkel, kérem forduljanak hozzánk bizalommal.

Üdvözlettel:

POPOVICSNÉ PONGÓ Katalin