A Kincstári állampapír vásárlás előnyei

Szeretnénk felhívni a figyelmét a Magyar Államkincstár Soproni Értékesítési Pontjára, melynek helyszínét Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja a Fő tér 5. szám alatt.


Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat munkatársai hétfőtől péntekig várják a leendő és meglévő ügyfeleket állampapír vásárlás, értékpapír nyilvántartási-számla, Kincstári Start-értékpapírszámla, Tartós Befektetési Számla megnyitásával és kezelésével kapcsolatban. Az ügyfélszolgálaton kizárólag készpénzmentes fizetésre van lehetőség, így az állampapír ellenértéke bankkártyás fizetéssel vagy átutalással egyenlíthető ki, ugyanakkor elektronikus jogosultságok – Telekincstár, Webkincstár, illetve Mobilkincstár – igénylését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül, akár otthonról is intézhetik az ügyfelek.

 

A Magyar Államkincstár az állam által kibocsátott, állami kezességvállalással garantált értékpapírokat forgalmazza. Az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség ma Magyarországon, mert a befektetések mögött a hazai pénzügyi piacok legnagyobb és legstabilabb szereplője, a Magyar Állam áll. Lejáratkor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra az állam értékhatártól függetlenül garantálja a kifizetést, mely követelés az állammal szemben nem évül el.

 

További tájékoztatás a prezentációból, illetve a Magyar Államkincstár honlapján keresztül érhető el (http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/allampapir_forgalmazas).

 

Munkatársaink közvetlenül a következő elérhetőségeken várják az érdeklődőket:

 

Állampapír Értékesítési Pont Sopron

Cím: 9400 Sopron, Fő tér 5.
Telefon: +36307326126
E-mail: api.gyo@allamkincstar.gov.hu

 

Nyitvatartás:

hétfő: 8:00-16:00
kedd: 8:00-16:00
szerda: 8:00-17:00
csütörtök: 8:00-16:00
péntek: 8:00-14:00