A megújuló felsőoktatás ünnepe – Díszoklevélben részesült a Soproni Egyetem

A kormány stratégiai partnerként tekint a modellváltó egyetemekre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a megújuló felsőoktatás ünnepe rendezvényen. Az ünnepségen díszoklevelet vehetett át Csányi Sándor a Soproni Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

 

 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b2) és Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos (j) és Csányi Sándor (k), a Soproni Egyetemért Alapítvány Kuratóriumi elnöke.


A megújuló felsőoktatás ünnepe című rendezvényen az innovációs és technológiai miniszter elmondta: jelenleg is dolgoznak azon, hogy az egyetemek 2700 milliárd forintos fejlesztési igényét kielégítsék, ennek a nagy része már rendelkezésre áll.

 Palkovics László kiemelte: a százéves struktúra átalakítása hosszú folyamat volt, amelynek egyik fontos eleme a pénzügyi háttér, a kiszámítható finanszírozás megteremtése. Mint mondta, az állam továbbra is szerepet vállal a finanszírozásban, de fenntartóból partnerré válik.

 - Az új modell elfogadottságát jelzi többek között az is, hogy idén 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe, mint tavaly, és 180 ezer hallgató tanul modellváltó intézménybe - fejtette ki az innovációs és technológiai miniszter.

 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b2) és Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos (j) átadja Csányi Sándor a Soproni Egyetemért Alapítvány Kuratóriumi elnöke részére, a Soproni Egyetem díszoklevelét 

 

Stumpf István felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos az ünnepségen arról beszélt: az átalakítás révén minőségi fordulatra, karakteres intézményi profil kialakulására számítanak. Arra is kitért, hogy a reform révén javult az életpálya feltételrendszere, ami nagy eredmény.  Az állam fontos feladata a folyamatos párbeszéd fenntartása az intézményekkel, a minőségbiztosítás erősítése – húzta alá. Szavai szerint nagy eredmény, hogy az átalakítás révén javult az életpálya feltételrendszere.

 

 

 

 

Sajtóiroda/ MTI

Fotó: Vasvári Tamás