Beretzky Sarolta "Érzések" c. rajz- festmény és fotókiállítása

2017. november 16-án a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában került sor Beretzky Sarolta harmadéves ipari termék- és formatervező mérnökhallgatónk Érzések című kiállításának megnyitójára. A kiállítást Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg.

Sarolta számára a képzőművészet egyfajta kikacsintás leendő hivatása mellett. Mindig érzett magában és tanult „szakmájában” egyfajta kettősséget, hiszen az ITF-esek valahol a mérnöki világ és valahol a művészek világa között foglalnak helyet, így innen is, onnan is igyekeznek tudást és tapasztalatot meríteni. Saroltára ez teljes mértékben igaz. Jelen kiállításának anyagát alapvetően három kategória köré csoportosította: fotók, tanulmányrajzok, valamint hangulatok.
A kettősség máshol is jelentkezett benne, Tóth Csaba festőművész szavaival élve, a kiállított fotók szinte mind indusztriális jellegűek; a tájképet fotózza, ahol az emberi beavatkozás, a szerkezetépítés megjelenik.
A kiállítás nem jöhetett volna létre Orbán Júlia, rendezvényigazgatónő nélkül, akinek ezúton is köszönjük a kedvességét.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Ligneum Látogatóközpontba. Sarolta munkáit novemberben, decemberben és januárban is van lehetőség megtekinteni.