Búcsúzunk Szász (Kubinyi) Julianna (Julika) hallgatónktól, 86 éves volt.

A Soproni Egyetem közössége, barátok és tisztelők megrendült szívvel búcsúznak Szász (Kubinyi) Julianna (Julika) hallgatónktól, 86 éves volt.

SZÁSZ, (Kubinyi) Julianna (Julika)
1932. március 10. - 2018. március 10.

SZÁSZ, (Kubinyi) Julianna (Julika)

2018. március 10-én, miután évekig tartó küzdelmet folytatott a gyilkos kórral, 86 éves korában, születése napján elhunyt Szász (Kubinyi) Julianna, volt V. éves erdőmérnök-hallgató. Mezőhegyesen született és az 1952/53-as tanévben iratkozott be a soproni Erdőmérnöki Főiskolára. Az 1956-os levert forradalom után férjével együtt kivándorolt Kanadába. A UBC Erdészeti Karon soproni évfolyamtársaival együtt magyarul tette le vizsgáit és 1958-ban erdőmérnökként diplomázott. A házaspár, mint oly sokan, Vancouverben telepedett le. Két lányuk felnevelését követően a család Maple Ridge-be, egy csodálatos, öt hektáros tanyára költözött, ahol a hozzájuk betérő látogatókat, barátokat Julika szépen gondozott, sárgában és vörösben pompázó virágok tengere fogadta. A dolgos édesanya, nagymama, dédmama a családjának élt, de családtagként kezelte UBC évfolyamon végzett társait is. Kedvessége, szerénysége mindenkit megérintett. A Szász házaspár által szervezett több évtizedes baráti piknikek az idők folyamán legendás hírűvé váltak. Amíg erejéből futotta, Julika kertje mindig várta a soproni Alumni tagjait egy-egy csoportosan eltöltött kiadós beszélgetésre, jóízű ebédre. Nagyon készült gyémántdiplomája átvételére Sopronba, de ebben az elhatározásában súlyos betegsége megakadályozta.
Gyászolják őt leányai, négy unokája és hat dédunokája. A család fájdalmában együtt osztozik a Sopron Alumni és a Soproni Egyetem nagy családja. 2018. március 15-én a vancouveri Magyarok Nagyasszonyának templomában vettek tőle végső búcsút. Nyugodjék békében.


Dr. ifj. Sarkady Sándor