Cél a mentális és fizikai fittség

– Nagy várakozással érkeztem a Soproni Nyugdíjasegyetem „A fittség jelentősége 60 fölött” című programjára, mert magam is azt vallom: a rendszeres testmozgás teszi teljessé az életet – fogalmazott Iliás Árpádné, lövői nyugdíjas-egyetemista.

 – Évtizedeken át ülőmunkát végeztem, épp ezért mindig szükségét éreztem annak, hogy a kondíciómat aerobikkal, jógával, úszással erősítsem. Sokszor egy korábbi vonattal utaztam Sopronba, hogy munka előtt még úszhassak. Fiatal koromban középtávfutóként szoktattam magam a rendszeres testedzésre, s a mai napig hozzátartozik az életemhez a mozgás – a férjem ebben is partner. A nyugdíjas-egyetemi előadó, dr. Simon István Ágoston kiválóan foglalta össze, miért is fontos a nyugdíjas korosztály számára a nem túl megterhelő, ugyanakkor örömmel végzett mozgás.
– Hazánkban is egyre bővül a hatvanon túli korosztály létszáma. Elérendő cél, hogy mentálisan és fizikálisan fittnek érezze magát a nyugdíjas – mondta nagy sikerű értekezésében dr. Simon István Ágoston intézetigazgató egyetemi docens, aki hozzátette: életvitel szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogyan élik meg a hatvanon felüliek a következő évtizedeket.
A programon átadták a legutóbbi előadás összefoglalójában közzétett kvízkérdések helyes megválaszolói között kisorsolt „A nagyvilág konyhái” című Kisalföld-könyveket. A szerencse ezúttal Kristályné Elek Mária és Major Zoltán soproni nyugdíjas-egyetemistáknak kedvezett.

 

Kisalföld

 

Galéria>>