Gyermeknevelők Szakmai Napja

A családok éve alkalmából rendezték meg a gyermeknevelők szakmai napját 2018. április 26-án a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán. A telt házas rendezvény állábörzével zárult.

"A kisgyermeknevelők a szülőkkel együtt okítják a rájuk bízott apróságokat, ezért is rendezzük a családok évében ezt a programot" - foglalta össze a Benedek Kar szakmai napjának legfőbb üzenetét dr. habil Varga László dékán, főszervező.
A rendezvényen dr. Héjj Andreas egyetemi tanár "Az intézmények légköre és a felfedezés öröme" címmel tartott előadást. Bemutatta, mennyire fontos a pozitív visszajelzés és a megfelelő családi légkör. Kozma- Vízkeleti Dániel család pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus az "Együttműködés szülő, pedagógus, intézmény, gyermek között" című előadásán azokról a tipikus hibákról beszélt, melyeket a szülő, gyermek és pedagógus kapcsolatrendszerben el szoktak rontani. A helyes módszerre is adott ötleteket.

A szakmai nap részeként játszószőnyeg-kiállítás nyílt az I. évfolyamos óvodapedagógus, csecsemő és kisgyermeknevelő hallgatók munkáiból, amelyeket május 12-ig lehet megtekinteni a Kar Ferenczy János utcai épületében. A tizenhat szőnyeget adományozási céllal készítették a fiatalok, a kiállítás után az egyetem gyakorlóóvodái, a város bölcsődéi, a GYIK Rendezvényház, valamint az evangélikus egyház község baba-mama köre kapja.

Hűséges árnyalatok címmel nyílt meg Milkovics Veronika másodéves óvadapedagógus-hallgató első fotókiállítása. Veronika a Kisalföld idén meghirdetett fotópályázatának első, januári nyertese volt. Kiállítását dr. Gáspárdy Tibor egyetemi docens, festőművész nyitotta meg. A képeket május 12-ig lehet megtekinteni a Brunszvik terem előterében.

A rendezvény állásbörzével zárult, ahol a végzős hallgatók tizengegy- Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom és Zala megyei- óvodával ismerkedhettek meg. Kissné Dr. Zsámboki Réka szervező elmondta, hogy a program célja az volt, hogy a munkát kereső hallgatók és az óvodák egymásra találjanak, hiszen nagy a hiány fiatal pedagógusokból. Ez alkalommal a hagyományos álláshirdetésnél sokkal személyesebb, közvetlenebb kapcsolat alakulhatott ki közöttük.
Az állásbörze részét képezte a Hello Work Akadémia programja, amelyen a hallgatók kis csoportokban például arra kaptak ötletet, hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra.

A Sopron TV tudósítása az eseményről: