Állásbörze a Simonyi Károly Karon

 

Szakmai napot és állásbörzét szervezett a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara április 24-én a soproni GyIK rendezvényházban.

A program elején a hatékony álláskeresés technikáiról tartott előadást Csenteri-Dénes Ildikó, inspirator a CSDI cégtől, a megjelent hallgatóknak. Ezután az állásbörze keretein belül a cégek asztalainál érdeklődhettek a hallgatók a lehetséges munkakörökről és projektekről.

A fiatalok számára azért hasznosak a börzék, mert közvetlenül tájékozódhatnak a piaci lehetőségekről. A börzére huszonkét cég jelentkezett az ország minden részéről, a kisvállalkozásoktól a multinacionális cégekig. Legnagyobb arányban nyugat-dunántúli munkahelyekre kerestek frissdiplomásokat, de voltak munkáltatók Budapestről, Szolnokról is – mondta el Pakainé dr. Kováts Judit egyetemi docens, a rendezvény szervezője.

Főként gyártás-előkészítés és értékesítés területéről voltak ajánlatok, de gépészeti, mechatronikai és logisztikai állásokra is kerestek fiatal szakembereket. A legtöbb cég igyekszik nyári gyakorlatot és duális képzési lehetőséget is biztosítani a fiataloknak, hogy minél több tapasztalatot szerezhessenek.

(forrás: Kisalföld)