Duális felvételi a Soproni Közgázon!

2017 szeptemberétől indulnak duális képzéseink a Pénzügy és számvitel és a Turizmus–vendéglátás alapszakokon!
Jelentkezési határidő: 2017. május 19.

Karunk rangos vállalati partnereivel indít duális képzést, amely igen kedvező lehetőségeket nyújt a leendő hallgatók számára. A duális képzésbe felvételt nyerő hallgatóink az egyetemi képzés mellett már az első félévtől megkezdhetik a szakmai tapasztalatszerzést és a karrierépítést. A duális képzési rendszer célja, hogy a felsőoktatási rendszerben végzett hallgatók diplomája még versenyképesebb, a gyakorlati tapasztalatszerzés az eddigi szakmai gyakorlati rendszerhez képest jóval intenzívebb legyen. Ez azt jelenti, hogy a duális hallgató 3,5 éven keresztül évi 22 héten gyakorlati képzésen vesz részt a választott partnercégnél, ahol a konkrét munkavégzésbe is bekapcsolódik.

A duális rendszer további előnye, hogy a hallgató a képzési időszakban, függetlenül az adott hónapban eltöltött munkanapok számától függetlenül fix bérezést kap, ami átlagosan minimum a mindenkori minimálbér 60%-a (jelenleg nettó 76.500 Ft). Mindemellett jogosult minden olyan juttatás igénybevételéhez, amely a hagyományos képzésben résztvevő hallgatókat megilleti, így a rendszer a hallgató anyagi függetlenedését is támogatja.
A duális képzésre felvett hallgatók az egyetemi képzési időszakban az alapképzés többi hallgatójával együtt vesznek részt az előadásokon és szemináriumokon, míg meghatározott időszakban, vagyis a vizsgaidőszakban és a tanulmányi szünetekben a vállalati partnereknél zajlik a képzés, illetve a gyakorlati munkavégzés.
A térség meghatározó vállalkozásai, intézményei várják a jelentkezőket, a Pénzügy és számvitel alapszakon többek között az IKEA Industry Magyarország Kft. és az IMS Connector Systems Kft., a Turizmus–vendéglátás alapszakon például a fertődi Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a Park-INN by Radisson Sárvár Resort and SPA, illetve a Pannónia Hotel**** is duális partnerünk. A duális partnerek teljes listája duális aloldalunkon is elérhető.

A duális képzésre azok jelentkezhetnek, akik a felvételi eljárásban a Pénzügy és számvitel, illetve a Turizmus–vendéglátás alapszakjainkat megjelölték. A regisztrációt követően a partnercég a saját felvételi eljárása szerint választja ki a számára megfelelő jelentkező(ke)t. Az adott partnercéghez azonban csak azok kerülhetnek be, akik majd a nyári vonalhúzáskor a nappali tagozatos képzésre felvételt nyernek, ezért érdemes az érintett képzést az első helyre sorolni a Felvi rendszerében. A diákokat a partnerszervezet saját kiválasztási eljárása során választja ki.
 
Jelentkezési határidő: 2017. május 19.
Jelentkezés módja: online regisztrációs űrlap kitöltése a kar hivatalos honlapján.
 
 
Bazsóné Bertalan Laura