Életmentésért kapott elismerést Cseh Balázs Bence hallgatónk - Dél-Zala Press

A Dél-Zala Press cikke alapján

Cseh Balázs Bence, a a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának hallgatója életmentésért kapott elismerést a Letenyei Termálfürdő és Kempingben. Az oklevelet Farkas Szilárd, Letenye polgármestere adta át a fürdőben úszómesterként dolgozó hallgatónknak. 

Cseh Balázs Bence egy diákszövetkezet közvetítésével immár második éve dolgozott úszómesterként a letenyei strandon.

A Zala Press tudósítása szerint Balázs az életmentésekkel kapcsolatban elmondta, két évvel ezelőtt egy 60 év körüli, a feleségével és fiával a kisváros fürdőjébe látogató nagykanizsai férfi kapott szívrohamot a letenyei strandon. A férfi már alig kapott levegőt, Balázs azonnal megkezdte a szívmasszázst, majd hamar kiérkeztek a letenyei mentők, végül a rosszul lett, eszméletlen embert stabil állapotban mentőhelikopter szállította a zalaegerszegi kórházba.

 Az idén is történt egy szívroham-gyanús eset a strandon, de szerencsére ekkor nem volt szükség szívmasszázsra. Egy 40-50 év közötti, magas vérnyomásos nagykanizsai férfi lett rosszul. A férfi elszédült, akit Balázs stabil oldalfekvésbe helyezett, borogatást tett a nyakára, majd hívták a mentőket, akik az eszméleténél lévő embert kórházba szállították – hallottuk Cseh Balázs Bencétől.

A bajban is embertársain segítő fiatalnak a strandon elismerő oklevelet, emlékérmet és a város borát nyújtotta át Farkas Szilárd letenyei polgármester, aki köszönetet mondott Balázs szakmai elhivatottságáért és emberközpontú munkájáért.

 

Az eredeti cikk: ITT elolvasható. 

Fotó: Kanizsapress