Eötvös Lóránd velünk élő öröksége - Dr. Szarka László előadása a Nyugdíjasegyetemen

2020. február 17-én elkezdődött a Soproni Nyugdíjasegyetem tavaszi, immáron 19. szemeszterének programja. A széksorokat most is megtöltő hallgatóságot a programsorozat főszervezője, prof. dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rector emeritusa köszöntötte. 

A mostani esemény már 97. volt a Nyugdíjasegyetem előadásainak sorában, az érdeklődőkhöz a megnyitó után a társszervező Kisalföld napilap képviseletében Gosztonyi Miklós újságíró szólt.

Ezt követően került sor prof. dr. SZARKA LÁSZLÓ a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának előadására, aki "Eötvös Loránd velünk élő öröksége – halálának 100. évfordulójára emlékezve" címmel tartott értekezést. Előadásában a professzor közelebb hozta Eötvös Lóránd rendkívül sokszínű egyéniségét a hallgatósághoz a centenáriumi emlékév kapcsán. Az előadsában Eötvös Lóránd tudományos tevékenységének bemutatása mellett elhangzott, hogy lóháton járt dolgozni, az ifjúságot pedig a kocsmázás helyett a küzdősportokra, a hegymászásra, a turistáskodásra és kerékpározásra bíztatta. 

 

 

 

 

 Az eseményről a Sopron TV tudósítása IDE kattintva tekinthető meg. (8:35-től).

A Nyugdíjasegyetem idei programja ITT olvasható.