Hirek

Jól vizsgázott a digitális oktatás a hallgatók értékelése alapján a Soproni Egyetemen

Létrehozva: 2020.07.31 10:39

 

Az Intézményfejlesztési Központ minden szemeszterben, az egyetem szabályzata alapján elindítja az oktatói munka hallgatói véleményezésének (OMHV) felmérését, amely az egyetem minőségbiztosítási tevékenységének kötelező eleme. Tekintettel a digitális oktatási félévre, az OMHV standard kérdőívet az Intézményfejlesztési Központ új
kérdéscsoportokkal egészítette ki, amiről a karok egyetértőleg döntöttek. 

Tovább

Fokozatváltás a felsőoktatásban - a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának közleménye

Létrehozva: 2020.07.29 15:37

A „Fokozatváltás a felsőoktatásban” szakpolitikai stratégia célként határozza meg egyebek kö­zött a felsőoktatási intézményrendszer hatékonyságának, rugalmasságának fokozását, a piac­ori­entált működés, az önálló bevételtermelő képesség erősítését, a felsőoktatás és a piaci sze­rep­lők közötti tudástranszfer biztosítását, az innovatív magyar felső­okta­tás megteremtését.

Tovább

"Rektori megbízatásom rendkívüli megtiszteltetés volt"

Létrehozva: 2020.07.29 10:05

 

Tisztelt Egyetemi Polgárok, Tisztelt Partnereink!

Értesítem Önöket, hogy rektori megbízásom július 31-vel megszűnik. Az idő, ami az egyetem jelenlegi vezetésének rendelkezésére állt, rövid volt, mégis úgy ítélem meg, hogy együtt, közösen sok mindent elértünk. Megmaradtunk önálló egyetemnek, belső integritásunkat megőriztük, a karok gyakorlati oktatási lehetőségei megnőnek a TAEG Zrt. alapítványunkhoz csatlakozásával, a K+F+I területén pedig eddig nem tapasztalt esélyek nyílnak meg, az alapítványi átalakulás következtében lehetőségeink megsokszorozódnak. Épületeinket felújíthatjuk, infrastruktúránkat megújíthatjuk, minderre az anyagi források a jövő évtől megteremtődtek. Az új fenntartótól ígéretünk van arra, hogy a bérezés tekintetében jelentős, teljesítményalapú előrelépésre lesz lehetőségünk.

Tovább

Dr. Katona György rektorhelyettes nyilatkozata

Létrehozva: 2020.07.28 10:39

A Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese nyilatkozott a Sopron TV Mozaik című műsorában az idei évi felvételi eljárás tapasztalatairól, a kollégiumi elhelyezésről, a pótfelvételi eljárásról és a szeptemberi iskolakezdésről. 

Tovább

IN MEMORIAM AGÓCS JÓZSEF

Létrehozva: 2020.07.07 12:48

Életének 80. évében, hosszú szenvedés után elhunyt az Erdőmérnöki Kar Növénytani Tanszékének nyugalmazott egyetemi adjunktusa, Agócs József.

Tovább

Dr. Czeglédy Tamás, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánjának köszöntője

Létrehozva: 2020.07.02 14:41

 

Dr. Czeglédy Tamás, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánjának videóüzenete a tanév végén.

Tovább

A Szenátus elfogadta a SOPRONI EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK ÜGYRENDJét

Létrehozva: 2020.06.29 15:28

 

A Soproni Egyetem Szenátusa 2020. június 17-i ülésén elfogadta a Soproni Egyetem kollégiumainak ügyrendjét. 

Tovább

Megjelent a Soproni Egyetem új kiadványa - lapozható formában is elérhető

Létrehozva: 2020.06.25 09:18

Oktatóink és hallgatóink szereplésével készült fényképekkel illusztrálva jelent meg az a 24 oldalas kiadvány mely átfogó képet ad intézményünk tevékenységéről. A rektori köszöntővel kezdődő füzetben többek között röviden bemutatásra kerül az egyetem történelme, a karok tevékenysége, a Ligneum Látogatóközpont, a könyvtár és a Botanikus  Kert is. 

Tovább