Hirek

Dr. habil. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja a Sopron TV vendége volt

Létrehozva: 2021.04.21 09:06


A Benedek Elek Pedagógiai Kar vezetője, Dr. habil. Varga László a Sopron TV MOZAIK műsorában nyilatkozott az online oktatás eddigi tapasztalatairól, a közelmúltban kidolgozott kari stratégiáról,  továbbá a legújabb képzésekről, különös tekintettel a Gyógypedagógia és Kommunikáció és médiatudomány alapszakokról. A Kar dékánja beszélt két új, akkreditáció előtt álló, szakvizsgával záruló pedagógus szakirányú továbbképzésről is. Ezek a képzések - a Hitéletre nevelés az óvodában és az Erdőpedagógia - országosan egyedülállóak lesznek. A Kar távlati céljai között szerepel – többek között - a Spanyol nyelv az óvodában specializáció szakmai koncepciójának kidolgozása.

Tovább

GYETKÓ SZILVIA VADGAZDAMÉRNÖK KÜLÖNDÍJA AZ OTDK AGRÁRTUDOMÁNYI SZEKCIÓJÁBAN

Létrehozva: 2021.04.19 09:25


 Idén az Állatororvostudományi Egyetem adott otthont a konferencia első állomásának, az Agrártudományi Szekciónak. Ahogy az összes Szekcióban,
úgy itt is rengeteg tagozat közül, összesen 27 témából válogathattak az érdeklődők.

Tovább

Megjelent a 2021/2022 tanévi ÚNKP pályázat

Létrehozva: 2021.04.19 00:00

Az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiírta a 2021/2022 évi ÚNKP, a „Tehetséggel fel!” és a Bólyai+ pályázatokat. A pályázatok támogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 • A pályázat 2021. április 19-án nyílt meg, amelynek részletes leírása, dokumentációi kategóriánként külön-külön az alábbi hivtkozáson érhetők el:
  http://www.unkp.gov.hu/
 • A pályázatok benyújtásának határideje:
  ÚNKP pályázat esetén: 2021. május 20.
  "Tehetséggel fel" pályázat esetén: 2021. június 28.
  Bólyai+ pályázat esetén: 2021. június 22.
   
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy idén is kizárólag elektronikus formában nyújthatók be a pályázatok.
  A részletes egyetemi szabályozás és a feltöltő felület hamarosan elérhetővé válik.

Minden érdeklődőnek sikeres pályázást kívánunk!

Tovább

Bechtold Fülöp hallgatónk sikere az OMDK versenyen

Létrehozva: 2021.04.15 14:21


Az OMDK az ország egyik legnagyobb presztízsű művészeti seregszemléje, ahol a magyar (határon innen és túl) művészeti felsőoktatás legtehetségesebb, legmotiváltabb hallgatói mérhették össze tudásukat és alkotói szemléletüket.

Tovább

Walden 50 - megjelenés az M5 Erdei Utakon műsorában

Létrehozva: 2021.04.12 10:36

 

Az M5 televízión futó "Erdei Utakon Reviczky Gáborral" című műsor legutóbbi adásában nagy terjedelemben foglalkozott a walden újbóli viselésének 50. évfordulójával.  

Tovább

Soproni Dal - közösségi versmondás a Soproni Egyetem részvételével

Létrehozva: 2021.04.12 09:58

 

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és a Sopron Media jelentette meg a Magyar Költészet Napján azt a kisfilmet, melyben a szereplők Vitéz Somogyvári Gyula: Soproni Dal című versét szavalják el. A film tiszteleg a Soproni Népszavazás résztvevői előtt, a szavazás centenáriumi emlékéve alkalmából. 

Tovább

Félidőben jár a Ped-Ing-Toy Projekt

Létrehozva: 2021.04.08 11:14

A félév kezdetén indult, óvodapedagógus hallgatók és az ipari termék- és formatervező mérnökhallgatók közös játék készítő és tervező projektje félidőnél jár. Az egy-egy témakörhöz (orvos, kertész, tűzoltó, iskola, sport, vízi közlekedés, öltözködés) illeszkedő figurák lassan testet öltenek, s a hozzájuk kapcsolódó játékok műszaki tervezése is a végéhez közeledik.

Tovább

Tisztújítás a SMAFC közgyűlésén

Létrehozva: 2021.03.31 11:44


A megváltozott struktúrájú Soproni Egyetem és a SMAFC korábbi vezetése azzal a szándékkal, hogy megszilárdítsa Európa egyik legrégebbi sportegyesületének jövőjét, tisztújítást kezdeményezett a SMAFC-nál. A keddi közgyűlés Horváth Józsefet választotta elnöknek.

Tovább