A Botanikus Kert Szelleme - Várjuk látogatóink emlékeit

Kedves Soproniak, Kedves Látogatók!

A Soproni Egyetem Botanikus Kertje a város „zöld tüdeje”, sokunk szeretett sétáló- és találkozóhelye, számos emlék színtere és őrzője.

Botanikus Kertünk idén ünnepli fennállásának 100 éves jubileumát, melynek alkalmából ősszel megrendezésre kerül a „Botanikus Kert Szelleme – The spirit of the garden” című kiállítás, ahol a kert történetének és egyedülálló flórájának képi bemutatása mellett, a kerthez kapcsolódó emlékek is megelevenednek majd. Ehhez szeretnénk az Önök segítségét kérni, oly módon, hogy a Kerttel kapcsolatos emlékeiket, történeteiket, fotóikat, relikviákat megosszák velünk.

A Kert az Ember, a Látogató által válik igazán élővé, fennmaradásához pedig szükség van Szellemének életben tartására is, melynek legszebb módja a múlt eseményeinek, emlékeinek felidézése, megidézése.

Arra kérjük tehát Önöket, hogy vegyenek részt velünk a Botanikus Kert Szellemének megidézésében és ezáltal jelenének és jövőjének alakításában is!

 

Emlékeiket, fotóikat a botankert100@uni-sopron.hu email címre várjuk 2022.08.10-ig, illetve személyesen is megtalálnak bennünket a Kertben, az üvegház épülete mellett!

További információ a 99-518-683-as telefonszámon.