Az informatika széleskörű alkalmazása - gazdaságinformatikai konferencia a Soproni Egyetemen

Jubileumi konferenciának adott otthont a Soproni Egyetem, az ország különböző intézményeiből és külföldi országokból is érkeztek résztvevők a kétnapos rendezvényre november 9-10 között.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) GIKOF (Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum) szakmai szervezet immár tizenötödik alkalommal szervezte meg az évente nagy érdeklődéssel kísért konferenciáját, az XV. Országos Gazdaságinformatikai Konferenciát, az OGIKot. A rendezvény teret adott hazai és külföldi szakembereknek, egyetemi kutatóknak, doktoranduszoknak, ipari szereplőknek és fejlesztőknek a témához kapcsolódó munkáik bemutatására, hasznos eszmecserére. A november 9-10. között zajló konferenciának a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának Informatikai és Gazdasági Intézete adott otthont.

A legújabb informatikai trendek, cégek versenyképességét növelő infokommunikációs technológiák, az informatikai biztonság aktuális kérdései, oktatási kihívások a gazdaságinformatikus képzésben – csupán néhány témakör a kétnapos konferencia több mint 40 előadása közül. A rendezvény weboldala az ogik2018.hu címen érhető el.

 

„Az OGIK egy vándorkonferencia, a tavalyi évben Sopron adott helyszínt. Az idei, jubileumi konferencia helyszínét az előző 14 év helyszínei közül választották ki a szervezők, így nagy öröm számunkra, hogy mi lehettünk házigazdái az OGIK 2018 konferenciának is” – mondta Dr. Bacsárdi László, a szervezőbizottság elnöke, a soproni gazdaságinformatikus képzésért felelős SoE SKK Informatikai és Gazdasági Intézet egyetemi docense. Az intézet a soproni és nyugat-magyarországi régió egyik meghatározó oktatási szereplője informatikai területen, a gazdaságinformatikus szak 2002. évi elindulása óta számos szakember végzett náluk, akik a hazai informatikai szektor valamely területén tevékenykednek, a rendszergazdai szerepkörtől a programfejlesztőkön át a vállalatirányítási tanácsadókig bezárólag.

 

„Idén a november különösen izgalmas időszak az intézetünk életében” – árulta el Pödör Zoltán, az Informatikai és Gazdasági Intézet frissen kinevezett intézetigazgatója. „A mostani hétvégén a legrangosabb hazai gazdaságinformatikai konferenciát köszönthettük egyetemünkön. November 14-én szerdán a Simonyi Kar nyílt napján mutattuk be az informatikai képzésünket, november 16. péntek pedig egész nap az informatikáé lesz: délelőtt izgalmas előadásokat és programokat szervezünk középiskolások számára a GAINup! Különkiadás rendezvény keretében, délután pedig az országos középiskolás gazdaságinformatikai verseny, az Infósok Viadala döntőjét tartjuk majd intézetünkben.”