BLUES – Soproni Egyetem a Hello Wood Építész Mustrán

A Hello Wood program célja, hogy a fiatalok és vezetőik ráhangolódjanak a helyi jellegzetességekre  és az Y-generáció friss ötleteivel bővítsék a régió megújulásának gondolatvilágát. Az egyetemek saját csapatvezetőkkel és csapattal indulhattak, hogy összemérjék erejüket. 

A Soproni Egyetem csapata Hadas László és Herczeg Tamás vezetésével vett részt az idei Hello Wood Építész Mustrán, melynek keretében építészetet oktató magyarországi felsőoktatási intézmények terveztek és alkottak meg egy-egy projektet a Tokaji borvidék településein. Csapatunk tagjai Kisberzsenyi Nagy György (csapatvezető), Bán Boróka, Deák Malvin, Jakabos Júlia, Veres Csaba, Gáspár Petra és Mangliár László voltak.

 

 

Azon túl, hogy a csapatok sokrétűen mutathatták meg kreativitásukat és egyedi látásmódjukat, ez az alkalom egy kiváló szakmai gyakorlat is, mely során a hallgatók a tervezésen túl a kivitelezés, a munkaszervezés, a problémamegoldás terén is ismereteket szerezhettek.  

 

 

A Soproni Egyetem - hasonlóan a többi résztvevő felsőoktatási intézményhez - beépítette a tavaszi szemeszter tantervébe a projektet. 

 A Soproni  Egyetem "Blues" fantázianéven készített építménye a tájba simulóan kínál pihenési és elmélkedési lehetőséget az arra járóknak, és nagy sikert aratott a helyi lakosság és a szakértők körében is.