Botswanai kutatótáborba készülnek vadgazda mérnök hallgatóink

A három Nemzeti Parkot érintő tanulmányúton a Fauna és Flora Alapítvány támogatásával négy vadgazda mérnök hallgató vehet részt a Wildtrax Explorations program keretében. 

Fauna és Flora Alapítvány támogatásával korábban kiírt tanulmányút támogatási pályázat eredményeképpen az Erdőmérnöki Kar vadgazda mérnök Bsc. hallgatói közül négy fő: Békési Evelin, Janovics Artúr Milán, Kaszás Marcell Ádám és Naszvadi Győző a sikeres pályázati eljárást követően (írásbeli pályázat, szóbeli elbeszélgetés) vesz részt a botswanai Wildtrax Explorations alapítvány kutató táborában.
 
A támogatott kutatási program keretében a Wildtrax Explorations, a Wildlife ATC és az Okavango Kutatóintézet szakemberei tartanak előadásokat a vadvédelem különböző területeiről, valamint a program keretében terepi kutatómunkára, ismeretgyűjtésre is lehetőség kínálkozik a botswanai Okavango deltában. A Fauna és Flora Alapítvány a sikeres pályázóknak vállalta a kutatási célok megvalósításához szükséges teljes utazási- és részvételi költségeket valamint a tananyagok rendelkezésre bocsájtását.
A tanulmányút 2018. június 24. és július 11. között zajlik és három Nemzeti Parkot érint (Khwai, Moremi, Nxai Pans).