Duális képzés mesterszinten is a Soproni Egyetem és a GYSEV közötti megállapodás eredményeképpen

Együttműködési megállapodás született a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara és a GYSEV Zrt. között, amelynek célja a felsőfokú duális képzés biztosítása alap- és mesterképzési szinteken.

A megállapodás értelmében az alapképzési szakokon 2020. szeptemberétől indul a teljes képzés idejét lefedő duális képzés, amelynek keretében a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus–vendéglátás alapszakos nappali tagozatos hallgatók évente 22 hetet töltetnek el a szakmai gyakorlóhelyen, elmélyítve ez alatt az egyetemi padban szerzett elméleti tudásukat.

Mesterképzésben a tervek szerint már 2020. februárjában, keresztféléven megkezdődhet a gyakorlatorientált szakemberképzés a Pénzügy, Számvitel és Vállalkozásfejlesztés szakokon, a Duális Képzési Tanács akkreditációt követően.

A gyakorlatorientált képzés a felek által közösen kidolgozott képzési terv szerint zajlik, biztosítva az összhangot az elméleti és gyakorlati képzés között. A duális képzésben részt vevő hallgatók széleskörű ismeretekkel, releváns szakmai gyakorlattal és versenyképes diplomával zárhatják az egyetemet, és léphetnek a munkaerőpiacra, vagy kezdhetik meg pályafutásukat a vasúttársaságnál.

A megállapodás révén tovább erősödött a stratégiai partnerség a GYSEV Zrt. és a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar között.