Erdő mellett de jó lakni - Dr. Hartl Éva előadása a Nyugdíjasegyetemen

Közös faültetésre invitálta a nyugdíjasokat a madarak és fák napja alkalmából május 12-re a Soproni Nyugdíjasegyetem előadója, dr. Hartl Éva intézetigazgató egyetemi docens.
Az „Erdő mellett de jó lakni...” című előadása vastapsot érdemelt

Dr. Hartl Éva

Lépjünk be az erdőbe! Az erdő érték, sokkal több, mint a fák összessége - kezdte nagy sikerű, lelkesedéssel előadott, motiváló erejű értekezését dr. Hartl Éva a Soproni Nyugdíjasegyetem tegnapi programján. A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézetének igazgatója elmondta, bolygónk szárazföldjének harminc százalékát erdő borítja. Európában az elmúlt másfél évtizedben egy Görögország nagyságú területtel növekedett az erdős rész. Hazánkban jelenleg kétmillió hektár erdő található. Ezt követően el is énekeltette hallgatóságával az „Erdő, erdő, marosszéki kerek erdő” című népdalt - ami nagy tetszést aratott a közönség soraiban, s amire még nem volt példa a Soproni Nyugdíjasegyetemen -, majd az ember és az erdő, a környezettudatos magatartás és a pedagógia kapcsolatát elemezte. Hangsúlyozta: az erdőt nem a nagypapáktól örököltük, hanem az unokáktól kaptuk kölcsön.
A Soproni Nyugdíjasegyetem 15. szemesztere alkalmából pedig az idei madarak és fák napján, május 12-én, szombaton faültetésre hívta a nyugdíjasokat. A találkozó a Princz-pihenőnél lesz 10 órakor. Bolygónk szárazföldjének harminc százalékát erdő borítja.

Hallgatóság

- Nagyszerű és élményszerű előadást hallhattunk, megidézte a gyermekkoromat. Édesapám kertész volt, sokszor kirándultunk az erdőbe, s ez meghatározó élménnyé vált. Négy unokám van, a két kisebbel magam is szoktam túrázni - mondta örömmel Molnár Edit nyugdíjas alkalmazott.
A hallgatóságot az előadás előtt prof. dr. Náhlik András rektor köszöntötte, majd átadták az előző két értekezés kvízkérdéseire helyesen válaszolók között kisorsolt Kisalföld könyveket. A szerencse ezúttal Farkas Lászlóné, Varga Imréné, Horváth Miklósné és Hillebrandné Ritter Éva soproni hallgatóknak kedvezett.

(A szövegért és a fotókért köszönet a Kisalföld napilapnak.)