Erdőmérnök hallgatók a Csontos István emlékversenyen

 

2019.05.17-én a KAEG Zrt. Magyalosi Lőterén rendezték meg a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokság 2019-es versenysorozat következő állomását, melyet az erdőgazdaság egyik korábbi munkatársának emléke előtt tisztelegve "Csontos István Emlékverseny" néven tartottak meg.

A 102 versenyző között 4 erdőmérnök hallgató és 4 soproni erdészeti szakközépiskolai diák is ott volt a szakirányú iskolai tanulók kategóriájában, a versenyszámot a Soproni Egyetem másodéves erdőmérnök hallgatója, Fülöp Zsolt sikerével zárult. 

Végeredmény: 

1. Fülöp Zsolt (Soproni Egyetem) 255 pont

2. Kiss Péter (Roth Gyula ESZKI) 195 pont

3. Reményfy Zsigmond (Soproni Egyetem) 186 pont

 

A verseny 2 compact, 1 bolygó trap pályából, összesen 75 korongból álló sörétes, valamint egy futó vaddisznó alakra, egy álló őzalakra támasztással történő és egy álló vaddisznó alakra szabadkézből történő, mindhárom esetben 5-5 lövéssel teljesítendő golyós pályákból állt.

 

Az eredmény eltalált korongok esetén 2 ponttal, a golyós versenyszámok esetén pedig 10 pontig terjedő lövésenkénti maximális elérhető eredményből állt össze. Így a 3 sörétes rotte 150 pontot ért, valamint a 3 golyós versenyszám is 150 pontot ért. Összességében 300 pont volt megszerezhető az egésznapos verseny során.

 

Az eredményhirdetést követően pedig megkoszorúzásra került Csontos István emlékoszlopa, melyet az erdőgazdaság állított néhai dolgozójának, akinek emlékét a mai napig nagy tisztelettel és szeretettel ápolják.

 

(Éliás Tibor erdőmérnök hallgató, a Herman Ottó Szakkollégium elnökének tudósítása alapján. Fotó: Fülöp Fanni és Éliás Tibor)