Fajátszótér épült Brennbergbányán Sopron város és a Soproni Egyetem együttműködésében

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Soproni Egyetem együttműködésének eredményeképpen valósulhatott meg az a játszótér, melynek létrejöttéhez hallgatók, oktatók, a Sopron Holding Zrt. és önkormányzati munkatársainak közös munkája volt szükséges. 

"Egy szép munka beérett gyümölcsét és egy szerteágazó együttműködés közös eredményét csodálhatjuk meg és vehetik birtokba a gyerekek" - fogalmazott nyitóbeszédében dr. Andor Krisztián, a Soproni Egyetem intézetigazgató docense a játszótér sajtóbemutatóján. Elmondta, hogy a közös munkában részt vettek hallgatók: Jenei Dániel faipari mérnök hallgató, Prajcer Máté faipari mérnök hallgató, Vígh Boldizsár faipari mérnök hallgató, Nacsa Tamás faipari mérnök hallgató, Kalmár Kincső formatervező hallgató, valamint oktatók: Andor Krisztián, Hantos Zoltán és Zalavári József. Az együttműködő vállalkozók az AGL Kft, az Ilona-Malom Műhely Bt. és a Hamvas Küllő Bt., voltak. A megvalósuláshoz elengehetetlen segítséget nyújtottak a Sopron Holding Zrt., és az önkormányzat munkatársai. 

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármester beszédében kiemelte, hogy ez a játszótér a megtestesült formája a város és az egyetem közötti együttműködésnek, és szólt arról, hogy a munkában részt vevő hallgatók most érezhetik azt az örömöt, melyet egy megvalósult alkotás jelent. 

Dr. Magoss Endre, a Simonyi Károly Múszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánja arról beszélt, hogy a három fázisú munka 2 szakaszán vagyunk túl. Először megvalósult a tervezés, melyet egyetemünk kreatív ipari képzéseinek résztvevői végeztek, egy pályázat keretein belül. A második fázisban került sorra a kivitelezés, és most léptünk a harmadik fázisba: a tesztelésbe, melyet az elképzelhető legszakértőbb kezek végeznek: a gyerekek.

Táp Lászlóné, Brennbergbánya Településrészi Önkormányzatának vezetője örömének adott hangot az új közösségi tér létrejötte okán, és támogátást adott át a Brennbergbányai óvoda részére, melyet Lakatosné Tóth Szilvia óvodavezető vett át. Stöckert Tamás arról beszélt, hogy a korábban a településrészt az ellöregedés jellemezte, de az utóbbi időben új tendencia, hogy egyre több fiatal költözik ide, és így újra gyermekzsivajtól hangosak az utcák. 

A játszótér bemutatóján részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, Lenkei Balázs, az AMI igazgatója, valamint nagy számban képviseltették magukat a Simonyi Károly Kar hallgatói.

A legmodernebb szabványoknak megfelelő és a helyi adottságokat kiemelő játszótér dr. Andor Krisztián irányításával és Sopron város 30 millió forintos pályázati támogatásával valósult meg.

A Kisalföld tudósítása: ITT 

A Sopronmédia tudósítása: ITT