Fenntarthatóság a faiparban konferencia a FALCO Zrt. szervezésben a Soproni Egyetem részvételével

Prof. dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter vállalta a fővédnökségét annak a szombathelyi konferenciának, mely a "Fenntarthatóság - hulladékgazdálkodás és környezetmenedzsment a faiparban, avagy a kutatástól a fejlesztésig" címmel került megrendezésre. 

A Falco Zrt. által szervezett esemény célja az volt, hogy szakmai összefogás keretében, a Soproni Egyetem bevonásával készüljön el egy olyan pilot projekt, amely elsősorban a faipari szakmát érintő fenntarthatósággal, hulladékgazdálkodással és környezetmenedzsmenttel kapcsolatos témakört kívánja kidolgozni. 

Az eseményt Novák Tibor, a Falco Zrt. vezérigazgatója mellett prof. dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora nyitotta meg, a konferencián részt vett dr. Magoss Endre, a Simonyi Kar dékánja, valamint dr. Czupy Imre, az Erdőmérnöki Kar dékánhelyettese.

Vezető előadásában Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR vezetője bemutatta az EU-s irányelveknek, és az IRINYI terv célkitűzéseinek megfelelő körforgásos gazdaság kialakítását miként lehet megvalósítani a faiparon belül.

A Soproni Egyetem részéről Dr. Alpár Tibor rektorhelyettes beszámolt a Falco Zrt. szénlábnyomának méréséről, dr. Németh Gábor előadást tartott a faalapú melléktermékekben alapuló energiatermelési lehetőségekről, dr. Pásztory Zoltán bemutatta az egyetemen folyó fenntarthatósági kutatásokat, dr. Polgár András pedig szólt a környezetmenedzsment változatos eszköztáráról. 

A Falco Zrt. munkatársai által kiemlekedő színvonalon előkészített és szervezett esemény igazán fontos mérföldköve lehet annak a folyamatnak, melynek során a faipari szereplők - a Soproni Egyetem kutatási és tudományos bázisára támaszkodva - tevékenységében a jelenleginél nagyobb arányban kap szerepet a körforgásos gazdaságban való részvétel, ami a környezetvédelem, a társadalmi és gazdasági fejlődés szempontjából is rendkívüli jelentőséggel bír. 

Az eseményről készül televíziós tudósítás ITT érhető el.