Fórum a Faipari Ágazati Képző és Vizsga Centrum, és a Faipari Tudásközpont soproni megalapításáról

A Soproni Szakképzési Centrum szervezésében, a Soproni Egyetem partnerségével került sor arra a fórumra, melynek résztvevői a Faipari Ágazati Képző és Vizsga Centrum, valamint a Faipari Tudásközpont soproni megalapítását tűzték zászlajukra.


Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszédében üdvözölte a fórum célját, és hangsúlyozta, hogy a jövőben is elengedhetetlen lesz az Egyetem és az ipar együttműködése, nem is elsősorban az esetleges anyagi források, támogatások miatt, hanem a tudás konvertálásának kiemelt fontossága okán.
Dr. Magoss Endre dékán bemutatta a projekt előzményeit, Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja pedig szólt a Faipari Ágazati Képző és Vizsga Centrum koncepciójáról.
Dr. Oszvald Ferenc, egyetemi docens beszélt a Faipari Tudásközpont koncepciójáról, a pilot projektet pedig prof. dr. Lükő István tudományos szakértő mutatta be.
A dr. Szabó Péter által vezetett fórum végén a résztvevők közös állásfoglalásban támogatták a Faipari Ágazati Képző és Vizsga Centrum, valamint a Faipari Tudásközpont létrejöttét.


A címlapon a Sopronmedia fotója, a tudósítás és a képgaléria itt elérhető:

https://www.sopronmedia.hu/cikkek/peldas-osszefogas-a-faipari-szakkepzesert