II. Soproni Egyetem Mobility Day – #ERASMUSDAYS

A külügyekért és a mobilitási programok intézményi szintű adminisztrációjáért felelős rektorhelyettesi iroda (TUDRh/KKRhI) munkatársainak szervezésében második alkalommal került megrendezésre a Soproni Egyetem LIGNEUM Látogatóközpontjában az Erasmus+ mobilitási lehetőségeket népszerűsítő Mobility Day, amelyet az #ErasmusDays 2018 – Szervezz Te is Erasmus Napot! című rendezvénysorozathoz csatlakozva 2018. október 12-én tartottunk meg.

mobilityA délelőtti előadásokkal a hallgatóknak, a délutáni programmal pedig a felsőoktatási munkatársaknak biztosítottunk tájékozódási lehetőséget.

Az előadók soraiban köszönthettük a Tempus Közalapítvány (TKA) munkatársát, Széll Adriennt, aki interaktív előadásával még inkább felkeltette a mobilitás iránt egyébként is fogékony hallgatók érdeklődését. Márkus Attila, a Diákhitel Központ Zrt. felsőoktatási szakértője a Diákhitel külföldi résztanulmányokhoz kötődő célzott felhasználási lehetőségéről tájékoztatta a megjelenteket. Az Egyetemi Tanulmányi Központ (ETK) képviseletében Kollárné Csipszer Edit igazgató asszony osztotta meg az ETK hatáskörébe tartozó, a külföldi tanulmányokkal összefüggő hasznos információkat a hallgatósággal, majd az Erasmus Student Network (ESN) Hungary gazdasági alelnöke, Krabácz Balázs tájékoztatta a szervezet működéséről a jelenlévőket.

mobilityDélután a TKA egy másik képviselője, Szennerné Árpási Szilvia ismertette a felsőoktatási munkatársaknak szóló Erasmus+ mobilitási lehetőségeket, melynek köszönhetően azok a kollégák is kedvet kaptak a külföldi tapasztalatszerzéshez, akiknek eddig elkerülte a figyelmét a lehetőség. A délutáni program zárásaként a Benedek Elek Pedagógiai Kar Erasmus+ adminisztrációért felelős koordinátora, Németh Tamás mutatta be a kollégáknak a Karon működő, pályázást érintő jó gyakorlatot.

Az előadások után mind a hallgatók, mind pedig a kollégák lehetőséget kaptak arra, hogy a kihelyezett kari és KKRhI-s standoknál további kérdéseket tegyenek fel.

Kutatási és Külügyi Rektorhelyettesi Iroda

mobility

Képgaléria