Indiai nagyköveti látogatás a Soproni Egyetemen

Az Indiai Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete, Őexcellenciája Kumar Tuhin március 12-én a Soproni Egyetemre látogatott. A nagykövetet elkísérte Tanuja Shankar asszony, az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ igazgatója és Venkataraman úr, követségi másodtitkár is.  

Intézményünk részéről prof. dr. Náhlik András rektor és dr. Alpár Tibor rektorhelyettes fogadta a magasrangú delegációt, és bemutatta számukra a Soproni Egyetem nemzetközi kapcsolatait és képzési palettáját.

Őexcellenciája Kumar Tuhin a látogatás keretében megismerkedett a Ligneum Látogatóközponttal és az NRRC lehetőségeivel, valamint találkozott az intézményünkbe Indiából érkezett Charu Atulkumar Agarwal-lal, az SKK PhD hallgatójával  és Champramary Simang-gal, a  Funkcionális Genomika és Bioinformatika csoportunk kutatójával.

A közös bejáráson Dr. Bak Miklós, a Simonyi Kar dékánhelyettese kalauzolta a látogatókat, és azon részt vett Dr. Pásztory Zoltán, az NRRC vezetője, valamint Dr. Sipos György, a  Funkcionális Genomika és Bioinformatika csoport vezetője és Dr. Martin Münsterkötter, a csoport vezető bioinformatikusa.