Indul a Campus Mundi utolsó éve: a vidéki egyetemek hallgatói nagyobb eséllyel pályázhatnak!

Tisztelt Hallgató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Tempus Közalapítvány Campus Mundi kiemelt projektje 2016. január 1. és 2021. augusztus 31. között támogatja a magyar felsőoktatás nemzetköziesítési törekvéseit fejlesztési lehetőségekkel, külföldi szakkiállításokon való megjelenési lehetőségekkel, illetve hallgatói mobilitási ösztöndíjjal.

Campus Mundi kiválósági ösztöndíjprogram megközelítőleg 9000 – részben ERASMUS+ önfinanszírozó státuszú – hallgató számára biztosít ösztöndíjat külföldi tapasztalatszerzéshez. Az ösztöndíjprogramot a Tempus Közalapítvány a felsőoktatási intézményekkel közösen szervezi és adminisztrálja. A hallgatók részképzés mellett szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányutakra is pályázhatnak. 

A 2020/2021. tanév lesz az utolsó pályázati tanév a Campus Mundi projekt finanszírozásában, és mivel a költségvetési keretek már korlátozottak, korlátozott lesz a támogatható hallgatók létszáma is. Már csak konvergencia régióban tanulmányokat folytató, vagy ott állandó lakhellyel rendelkező hallgatók pályázhatnak (budapesti és Pest megyei hallgatók nem) részképzésre és szakmai gyakorlatra, és elsőbbséget élveznek a rövid tanulmányutak támogatásánál is. Ha a rendelkezésre álló keretösszeg kimerül, a Tempus Közalapítvány felfüggeszti a pályázati lehetőséget. Minden pályázattípus esetében a mobilitásnak legkésőbb 2021. augusztus 31-én be kell fejeződnie.


https://tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi oldalon megtalálnak minden fontos információt, de néhány dologra a http://uni-sopron.hu/downloadmanager/index/id/779 oldalon letölthető Campus Mundi – 2020 tavaszi hírlevélben is felhívjuk a figyelmüket.

            Dr. Alpár Tibor                                                                                            Sándor Márta

kutatási és külügyi rektorhelyettes                                                       intézményi Campus Mundi koordinátor