Ismét dobogósok a soproni ITF-es hallgatók

A Magyar Ergonómiai Társaság 2012 óta minden évben, így idén immár 5. alkalommal hirdette meg az E2O – Ergonómiai Tervpályázatát a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára. A pályázat célja, olyan termékötleteket jutalmazni elismeréssel, melyek a mindennapi életünket könnyebbé, kényelmesebbé, biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik, valamint egészségünk megőrzését szolgálják. A felhívásra összesen húsz pályamű érkezett szerte az országból a legváltozatosabb témákban.

Egyetemünk hallgatói ismét az élmezőnyben szerepeltek, ezúttal két harmadéves ipari termék- és formatervező mérnökhallgató munkáját jutalmazta a szakmai zsűri. Ernhoffer Bálint (NymE SKK, pályamunka: Cursoroom – biciklis táska), valamint Kozári Kristóf (NymE SKK, pályamunka: Evőeszköz kengyel) megosztva nyerték el a második díjat. Nyereményük értékes szakkönyvekből álló csomag volt, melyet a Magyar Formatervezési Tanács ajánlott föl. Helyezést el nem ért, de a pályázaton indult soproni diákok sem távoztak üres kézzel, az MFT további felajánlásának köszönhetően ők is gazdagodhattak egy-egy infodesign témájú szakkönyvvel.
A nyertes pályaműveket bemutatják a 31. Ergonómiai Nyári Egyetemen, ahol a hallgatók az ergonómiában érdekelt, főként ausztriai, dán és német szakembereknek prezentálhatják munkáikat. A Nyári Egyetemen a jármű-, bútor-, elektronikai, biztonságtechnikai ipar és az egészségügyi szektorból érkeznek érdeklődők.
A díjakat és a könyvjutalmakat Dr. Alpár Tibor a Simonyi Károly Kar dékánja, az okleveleket a MET képviseletében Mischinger Gábor és Horváth Péter György adták át a hallgatóknak.
 
Szerző: DR. HORVÁTH PÉTER GYÖRGY