Lezajlott a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV)

Lezajlott a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV) idén immár 6. alkalommal megrendezett elődöntője - a 12 továbbjutó csapatot november 16-17-én várjuk a Soproni Egyetem tanműhelyében megrendezendő gyakorlati vizsgára, ahol is egy fa kisbútor elkészítése lesz a próbatétel. 

Izzasztó volt, de szerintem megütjük a mércét – így értékelte az egyik asztalosipari szakiskola diákja a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV) írásbelijét. Az idei elődöntőbe nagyon sok szakképzési centrum, szakközépiskola és szakgimnázium jelentkezett az ország minden szegletéből. Kik jutottak tovább? Kiderül az is.

MATV

Pergő események, komoly hozzáállást, odafigyelést igénylő feladatok – ezek a kulcsszavak az idén immár 6. alkalommal megrendezett MATV elődöntőjén. Lendületességre és odafigyelésre is szüksége volt a résztvevőknek, hiszen a 2017-es megmérettetés írásbeli vizsgájára 22 iskola 49 csapata nevezett. A három fős csapatokat a tekintélyes létszám miatt a szervezők egy reggeli és egy délelőtti turnusba osztották, ahol aztán egy-egy nagy teremben adhattak számot tudásukról.

Az írásbelik közötti szünetben a — tanulmányi versenyt támogató —Soproni Egyetem tanára tartott tájékoztatást az egyetemre való jelentkezés lehetőségeiről, a továbbtanulás előnyeiről, és persze a soproni diákélet izgalmas hangulatáról is.

A versenyt támogató cégek képviselői is jelen voltak, ki-ki a saját termékét, szolgáltatását bemutatva diákoknak, kísérőtanároknak egyaránt. A szponzorokat a gazdasági érdekeltségek mellett a társadalmi felelősségvállalásuk is elkísérte – például a Paliszander Kft. egyedi, névvel ellátott ajándékcsomaggal kedveskedett a diákoknak. Íme azok, akik jelen voltak a támogatók közül: Henkel Magyarország Kft., Piper Kft.; Enterprise Group; Forest Hungary Kft.; Ligno Art Kft.; Paliszander Kft, valamint a Magyar Asztalos és Faipar szerkesztősége.

MATV

Az írásbeli feladatokat jelentő 39 kérdés megválaszolására a diákoknak 90 perc állt rendelkezésre. Az összes csapat leadott vizsgamunkáját végül értékelték a szervezők, így hamarosan megtudhatják azt is, hogy ki az a 12 továbbjutó csapat, aki részt vehet a november 16-17-én, a Soproni Egyetem tanműhelyében megrendezendő gyakorlati vizsgán, ahol is egy fa kisbútor elkészítése lesz a próbatétel a csapatoknak.

Mindent egybevéve: a szervezési feladatokat ellátó X-Meditor Kft., aki a Magyar Asztalos és Faipar című szaklap kiadója is egyben, kitett magáért és az idén is lehetőséget teremtett, hogy — Magyarországon egyedüliként — szakmai csapatversenyen tudják tudásukat összemérni a faipari tanulók.

képgaléria az eredeti oldalon tekinthető meg. A feladatsor megoldását pedig a dokumentumokban letöltheti.