Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

LEZAJLOTT A MAGYAR ASZTALOS TANULMÁNYI VERSENY (MATV)

Lezajlott a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV) idén immár 6. alkalommal megrendezett elődöntője - a 12 továbbjutó csapatot november 16-17-én várjuk a Soproni Egyetem tanműhelyében megrendezendő gyakorlati vizsgára, ahol is egy fa kisbútor elkészítése lesz a próbatétel. 

Izzasztó volt, de szerintem megütjük a mércét – így értékelte az egyik asztalosipari szakiskola diákja a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV) írásbelijét. Az idei elődöntőbe nagyon sok szakképzési centrum, szakközépiskola és szakgimnázium jelentkezett az ország minden szegletéből. Kik jutottak tovább? Kiderül az is.

 

matv2017iras-04.jpg

Pergő események, komoly hozzáállást, odafigyelést igénylő feladatok – ezek a kulcsszavak az idén immár 6. alkalommal megrendezett MATV elődöntőjén. Lendületességre és odafigyelésre is szüksége volt a résztvevőknek, hiszen a 2017-es megmérettetés írásbeli vizsgájára 22 iskola 49 csapata nevezett. A három fős csapatokat a tekintélyes létszám miatt a szervezők egy reggeli és egy délelőtti turnusba osztották, ahol aztán egy-egy nagy teremben adhattak számot tudásukról.

Az írásbelik közötti szünetben a — tanulmányi versenyt támogató —Soproni Egyetem tanára tartott tájékoztatást az egyetemre való jelentkezés lehetőségeiről, a továbbtanulás előnyeiről, és persze a soproni diákélet izgalmas hangulatáról is.

A versenyt támogató cégek képviselői is jelen voltak, ki-ki a saját termékét, szolgáltatását bemutatva diákoknak, kísérőtanároknak egyaránt. A szponzorokat a gazdasági érdekeltségek mellett a társadalmi felelősségvállalásuk is elkísérte – például a Paliszander Kft. egyedi, névvel ellátott ajándékcsomaggal kedveskedett a diákoknak. Íme azok, akik jelen voltak a támogatók közül: Henkel Magyarország Kft., Piper Kft.; Enterprise Group; Forest Hungary Kft.; Ligno Art Kft.; Paliszander Kft, valamint a Magyar Asztalos és Faipar szerkesztősége.

 

Az írásbeli feladatokat jelentő 39 kérdés megválaszolására a diákoknak 90 perc állt rendelkezésre. Az összes csapat leadott vizsgamunkáját végül értékelték a szervezők, így hamarosan megtudhatják azt is, hogy ki az a 12 továbbjutó csapat, aki részt vehet a november 16-17-én, a Soproni Egyetem tanműhelyében megrendezendő gyakorlati vizsgán, ahol is egy fa kisbútor elkészítése lesz a próbatétel a csapatoknak.

Mindent egybevéve: a szervezési feladatokat ellátó X-Meditor Kft., aki a Magyar Asztalos és Faipar című szaklap kiadója is egyben, kitett magáért és az idén is lehetőséget teremtett, hogy — Magyarországon egyedüliként — szakmai csapatversenyen tudják tudásukat összemérni a faipari tanulók.

 

A képgaléria az eredeti oldalon tekinthető meg. A feladatsor megoldását pedig a dokumentumokban letöltheti.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek