Megmérettetés - meghívásos faipari szakmai verseny és workshop a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán április 04-05. között került megrendezésre az a meghívásos faipari szakmai verseny és workshop, melynek keretében az egyetem bázisiskoláinak legígéretesebb tanulói mérhették össze szakmai tudásukat.

Az immár hagyományos, negyedik alkalommal megrendezett versengésen a csütörtöki versenynapon a megnyitó után a támogatók közreműködésével összeállított elméleti és gyakorlati feladatokat oldották meg a versenyzők.

Pénteken pedig a gyakorlati feladat - az idei esztendőben egy ajtó - kivitelezésére került sor. A magas szakmai színvonalú versenyen az alábbi eredmény született:

1. Zalaegerszegi SZC Deák Ferenc Szakközép- és Szakközépiskola
2. Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskola
3. Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola

A verseny mellett a bázisiskolák és az Egyetem oktatóinak részvételével szakmai megbeszélésekre is sor került. A verseny résztvevői megismerkedhettek a Soproni Egyetem tanáraival, épületeivel és az egyetem kínálta lehetőségekkel is. 

Valamennyi résztvevőnek gratulálunk!

A verseny főszervezői a Soproni Egyetem részéről Dr. Fehér Sándor docens és Tóth György, a Faipari Tanüzem vezetője voltak. 

Köszönetet mondunk támogatóinknak: 
JAF Holz Ungarn Kft., Leitz Hungária Szerszám Kft., Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Szolvegy Kft. Lenkei Bútorszerelvény Kft., IKEA Industry Magyarország Kft., Csercsics Faipari Kft., Magyar Asztalos szaklap, Fatáj-Online Szaklap, Bútorszövetség, Árkossy Bútor Kft., Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, Effix Marketing Kft.

A versenyről készült televíziós tudósítás ide kattintva tekinthető meg. (6:12-től)