Mongólia budapesti nagykövete látogatott a Soproni Egyetemre

Sainnyambuu BAATARJAV Mongólia budapesti nagykövetét és kíséretét Prof. Dr. Lakatos Ferenc külügyi és kutatási rektorhelyettes fogadta. Az Egyetemet a tárgyaláson még Dr. Czimber Kornél az erdőmérnöki kar dékánhelyettese, Szili-Török György a vállalati és innovációs kapcsolatok központ vezetője és Dr. Köles Péter Phd megbízott tanácsadó képviselte.

Prof. Dr. Lakatos Ferenc bemutatta egyetemünk szervezeteit és a nagykövet érdeklődésére részletesebb tájékoztatást adott az alapítványi struktúráról.

Nagykövet Úr korábbi Agrár minisztériumi látogatásán kapta meg a javaslatot, hogy keresse meg a Soproni Egyetemet a mongóliai kormány által kezdeményezett "Milliárd fa ültetési program" megvalósítási partner lehetőségeként.

A tárgyaláson örömmel tájékoztattuk Nagykövet Urat arról, hogy a Soproni Egyetem már több tárgyalást lefolytatott a témában a mongóliai nagykövetünkkel és az illetékes hivatallal.

A továbbiakban ismertettük a június 21-én tartandó angol nyelvű webinárium tervezett programját, mely témái megalapoznák a projektben a részvételt, melyre meghívtuk a nagykövetség képviselőjét.

A tárgyalás folyamán rektorhelyettes és dékánhelyettes urak részletesebben is érintettek további egyetemi kutatási lehetőségeket.

A megbeszélés kiemelt fontosságú pontja volt még a programhoz hosszabb távon kapcsolódó és támogató oktatási lehetőségek témája, ami szintén nagyon lényegesnek bizonyult a nagykövet számára a Soproni Egyetem által kínált szolgáltatások köréből.