Nemzetközi Félévnyitó Rendezvény a Soproni Egyetemen

 
Welcome Day 2020

2020. február 25-én, kedd délután került sor az immár hagyományosnak számító nemzetközi rendezvényünkre, melynek – ahogy tavasszal mindig – több apropója is volt, így több vonalon és néven hirdettük meg:

SPRING SEMESTER WELCOME DAY, mert köszöntöttük a tanév tavaszi szemeszterére európai partnerintézményekből érkezett Erasmus hallgatóinkat.

INTERNATIONAL CULTURAL EVENT, mert Erasmus, Stipendium Hungaricum és önköltséges hallgatóink jóvoltából folytattuk az országokat, kultúrákat bemutató előadássorozatot.

A „NEMZETKÖZIESEDÉS ITTHON – TÖLTS EGY DÉLUTÁNT ERASMUS ÉS STIPENDIUM HUNGARICUM HALLGATÓINKKAL!” felhívásnak is pozitív visszhangja volt a hallgatóság körében, ahogy a Harrer csokoládé jutalommal kecsegtető felhívásnak is: a farsangi hangulat és a csoki kedvéért többen érkeztek jelmezben.

Sándor Márta külügyi főelőadó nyitotta meg a rendezvényt, és mutatta be az új hallgatókat, a rektorhelyettesi iroda munkatársait és a kari képviselőket, majd dr. Alpár Tibor kutatási és külügyi rektorhelyettes úr üdvözölte a megjelenteket, és tartott rövid előadást Egyetemünkről.

Welcome Day 2020

A program Gortva Klaudia és Szemes Beatrix, LKK-s hallgatók előadásával indult. Ők vállalták, hogy megismertetik a külföldi diákokat a magyar farsangi hagyományokkal. Mindketten jelmezben érkeztek, és még egy farsangi finomsággal is megleptek bennünket. Előadásuk után az LKK mesterképzésén tanuló Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatók közül az azerbajdzsáni Husniyya és önköltséges honfitársa, Ismayil, majd az alapképzéses Stipendium Hungaricum ösztöndíjas mexikói Jaime mutatta be hazáját. Humort sem nélkülöző előadását az EMK-s és SKK-s hallgatókból álló Ürmös Tánckör műsora követte. A szünetet megelőző táncbemutatójuknak ismét nagy sikere volt.

A szünetben, a szendvicsek és sütemények melletti kötetlen beszélgetés után a Főépület előtt csoportkép készült a nap emlékére.

Az esemény második felében Alnazeer és Mohamed, az EMK Stipendium Hungaricum ösztöndíjas doktorandusz hallgatói tartottak előadást Szudánról, majd Hande, a BPK Erasmus hallgatója oszlatta el a Törökországgal kapcsolatos tévhiteket. Nagy elégedettségünkre az ő előadása sem nélkülözte a humort.

A rendezvény végén a tavaszi szemeszter programterveibe avattuk be a jelenlévőket. A balatoni kirándulás és tanévzáró bográcsozás terve nagy tetszést aratott.

A program sikeréről meggyőznek mindenkit a fényképek, melyek a Soproni Egyetem nemzetközi honlapján tekinthetőek meg »»

Köszönet minden résztvevőnek, előadónak és a rendezvényt támogató EFOP-3.4.3-16-2016-00022 „QUALITAS” Minőségi felsőoktatás fejlesztés Sopronban, Szombathelyen és Tatán című projektnek!

Sándor Márta
külügyi főelőadó