NEMZETKÖZI FÉLÉVZÁRÓ RENDEZVÉNY A SOPRONI EGYETEMEN 2019

 

2019. december 4-én került sor a már hagyományos nemzetközi félévzáró rendezvényre, melyre az őszi szemeszterben nálunk vendégeskedő Erasmus hallgatóink, Stipendium Hungaricum ösztöndíjasaink, valamint részképzésre érkezett kazah hallgatóink és költségtérítéses formában teljes képzésre beiratkozott hallgatóink mellett meghívtuk magyar hallgatóinkat is és a Mikulást.

Santa Claus

Örültünk, hogy a „NEMZETKÖZIESEDÉS ITTHON – TÖLTS EGY DÉLUTÁNT ERASMUS ÉS STIPENDIUM HUNGARICUM HALLGATÓINKKAL!” felhívásnak a vizsgaidőszak ellenére volt némi visszhangja. Ádám Regina (SKK) és Gortva Klaudia (LKK) hallgatók egy Prezi segítségével ismertették meg a külföldi diákokat a magyar Mikulással, akit a „Várjuk a Mikulást” c. dallal fogadtunk. A dal betanulásában – Árendás György távollétében – egy kedves óvónő, Balla Brigitta volt a segítségünkre. Idén is nagy sikere volt a Mikulásnak és az ő látogatását követő meglepetés előadásnak az „amerikai” Szent Miklósról, ill. Santa Clausról R. Allan Allday vendégoktató és családja (USA) jóvoltából, ahogy Noy és barátai (Laosz) meglepetés táncbemutatójának is.

A szünetben terített asztal mellett beszélgettünk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a kínálat, főleg az almás, meggyes és mákos rétes elnyerte a vendégeink tetszését.

A szünet után Faridul, Xiaoling, Dinara, Viktoriya és Emel, Erasmus és Stipendium Hungaricum hallgatók, ill. kazah vendéghallgatók mutatták be hazájukat, kultúrájukat. Gyönyörű képeket láthattunk és sok érdekes dolgot megtudhattunk Bangladesről, Kínáról, Kazahsztánról és Törökországról. A török hallgató még kostolót is hozott, hogy ne csak képen lássuk a tradicionális ételeiket.

A program sikeréről beszéljenek a fényképek és a táncos produkciót megörökítő videó.

Köszönet minden résztvevőnek, előadónak, a Mikulásnak és a rendezvényt támogató kollégáknak!

Sándor Márta
külügyi főelőadó