Nemzetközi workshop az Erdőmérnöki Karon

A Soproni Egyetem meghívására május 16-18-án itt tartja közös rendezvényét a Kárpát Egyezmény Fenntartható Erdőgazdálkodási Munkacsoportja és a Duna Stratégia 2. Kiemelt Témája a Megújuló Erőforrásokról.


Ezen utóbbi munkaértekezlet címe Kiegyensúlyozott bioenergia termelés és a fenntartható erdőgazdálkodás hegyvidéki területeken. Magyarország több szempontból is jelentősen érintett ezekben a témákban, hiszen jelentős vállalásokat tettünk erdősítésre, a hazai erdőállomány szerkezete változik és a bioenergia jelentős szerepet játszik a megújuló energiák között.

A Munkacsoport jelentős tevékenységet végzett a Kárpátok ős- és természetes erdeinek felmérésében is. A rendezvény a régió fenntartható erdőgazdálkodását támogatja. A hazai és külföldi szakemberek több előadásban mutatják be a régió erdészetének problémáit, az útkereséseket, hogy együttesen tudjunk fellépni az erdeink védelmében.

A téma jelentőségét mutatja, hogy az eredetileg kisebb összejövetelnek tervezett rendezvényre már több, mint 40-en regisztráltak.