Óvodapedagógus és ipari termék- és formatervező hallgatók játékkészítő projektje

 

A félév kezdetével (2021. február) elindult az óvodapedagógus hallgatók (BPK, 1. évfolyam G4S-SP csoport) és az ipari termék- és formatervező mérnökhallgatók (SKK, 2. évfolyam) közös játékkészítő és játéktervező projektje.  

A Ped-Ing-Toy elnevezésű projekt keretében Dr. Hartl Éva (BPK, intézetigazgató, egyetemi docens, kurzus: A játék pedagógiai feltételei II.) és Dr. Horváth Péter György (SKK, egyetemi docens, kurzus: Integrált terméktervezés 2.) önálló kurzusaikat kapcsolták össze azzal a céllal, hogy az eltérő területen tanuló hallgatóik ezen csoportmunkával is újabb lehetőséget kapjanak szakmai ismereteik bővítésére.  

A két kurzus hallgatói három fős vegyes csoportokban dolgoznak, ahol az együttműködés célja egy játékegyüttes tervezése és kivitelezése. A játékegyüttesek elemeit a hallgatók saját kurzusaikban tervezik és készítik (fejlesztőjátékok a szerepjátékhoz, BPK: saját kézzel varrt kisegér figura, SKK: figurákhoz kapcsolódó játékelem). A félév során elkészülő elemek összeilleszthetők, azok csoportonként egy-egy témához (orvos, kisiskola, vízi közlekedés…) illeszkedve egy egységet alkotnak majd. Az így elkészült játékok az Egyetem gyakorló óvodáinak játékparkját fogják bővíteni. 

A közös munka az online tér adta lehetőségekkel támogatva, folyamatos konzultáció mellett, több szinten folyik.