Pályázat esélyegyenlőségi valamint fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók támogatására

Az esélyegyenlőségi támogatás célja, hogy további anyagi támogatás juttatásával lehetőséget biztosítson az egészségügyi, oktatási, kulturális, társadalmi, gazdasági vagy földrajzi akadályokkal küzdő hallgatóknak, hogy nagyobb eséllyel vehessenek részt az Erasmus+ mobilitásban. A pályázat benyújtása az alábbi online felületen történik: https:\\eselyegyenloseg.tpf.hu (az oldal erre a címre irányít: https://itiner.tpf.hu), ahol az Erasmus státuszt elnyert hallgató egyénileg nyújtja be kiegészítő támogatás iránti igényét.

Az esélyegyenlőségi támogatás egyidejűleg igényelhető az Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatásával, rövid távú mobilitás esetén is.

 

https://erasmusplusz.hu/erasmus_kiegeszito_tamogatasok_hallgatoknak/eselyegyenlosegi-kiegeszito-tamogatas

https://hallgatoi-osztondijak.hu/megujultak-az-erasmus-kiegeszito-tamogatasok

 

Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók támogatása:

A havi 250 eurót meg nem haladó igény esetében nem szükséges az igényelt tételeket felsorolni, és tételes elszámolásra sincs szükség. A pályázat benyújtásához olyan orvosi igazolás szükséges, mely igazolja a fennálló betegséget, fogyatékosságot. A rendelkezésre álló források függvényében a 2022/2023-es tanév végéig folyamatos a pályázás. A pályázatok formai bírálatát a Soproni Egyetem végzi. A Soproni Egyetem által a Tempus Közalapítvány részére megküldött dokumentumok alapján történik az igények összesítése, majd a formailag megfelelt pályázati anyagokat a Tempus Közalapítvány felkérésére független orvosszakértők bírálják el. Az orvosszakértők javaslata alapján a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma hoz döntést a pályázatok támogatásáról és a támogatás mértékéről. A TKA Kuratóriumának döntése ellen nincs fellebbezési lehetőség.

  • Hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap elektronikus verziója (xlsx fájl): pályázati űrlap
  • A kötelező melléklet(ek) szkennelt verziója
  • Az első pontban említett pályázati űrlap aláírt, szkennelt verziója

A 2022/2023-as tanévben őszi félévre kiutazók 2022. augusztus 9-i, a tavaszi félévre kiutazók 2022. október 20-i vagy 2023. január 10-i határidővel nyújthatnak be pályázatot.

pályázati űrlap