Sikeres a Benedek-kar Sopronban

Az Oktatási Hivatal adatai szerint a 2018-as felsőoktatási rangsorban a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán zajló óvodapedagógus-képzés az ország második legjobbja szakterületén.

–Ezzel az eredménnyel sikerült megőriznünk második helyezésünket a 14, óvodapedagógus-képzést folytató felsőoktatási intézmény között. A rangsor összeállításánál az első helyen jelentkezők, illetve a felvettek száma, a felvételi ponthatár, a jelentkezők nyelvtudása, az oktatók tudományos fokozata is szerepet játszott.

Büszkék vagyunk, hogy csak az ELTE előzött meg bennünket, így vidékiképzőhelyek tekintetében az elsők vagyunk – nyilatkozta az országos sikerről dr. Varga László, a Benedek-kar dékánja.
Anyáról gyermekre és unokára száll a gyakorlatorientált soproni képzőhely jó híre.

–Náluk az országos átlaghoz képest is magas a tanulmányi versenyért többletpontot szerzők és a külföldön részképzésben tanult-tanuló diákok aránya. Mivel a karra más megyékből jelentkezők számais nagy, beiskolázási körzetünk országosnak mondható. Az óvodapedagógusi szakon húsz oktató tanítja az alapképzésben részt vevő közel 500 hallgatót. – Köszönhető mindez annak, hogy a képzés gazdag múlttal, komoly tradíciókkal rendelkezik. Vannak olyan hallgatóink, akiknek a nagymamája is az intézmény padjait koptatta.

Anyáról gyermekre és unokára száll a gyakorlatorientált soproni képzőhely jó híre. Hallgatóink közel ötven külföldi felsőoktatási intézményben folytathatnak résztanulmányokat. A nálunk zajló angolnyelv-oktatás az óvodában, a gyógytestnevelés és a képzőművészet-kézműves specializáció,  a német nemzetiségi óvodapedagógusi képzés unikális jellegű – tette hozzá a dékán.

kisalfold.hu