Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

SIKERES PILOT PROJEKT AZ EGYETEMEN

Sikerrel zárult az a hat alkalmat felölelő előadássorozat, amely az elmúlt időszakban került megrendezésre a Soproni Egyetem SKK Karának gazdasági informatikus képzésén, a fertőszentmiklósi Feki Webstudio Kft. közreműködésével.

 

sikeres_pilot.jpg

Jóhírű, patinás intézményként a Soproni Egyetemnek fontos, hogy olyan partnerekkel fűzze szorosabbra az együttműködést, akik nemcsak szakmailag felelnek meg az általunk támasztott követelményeknek, hanem kellően elhivatottak az oktatás mellett, mondta el Dr. Bacsárdi László, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának intézetigazgatója. Hozzáfűzte öröm olyan vállalkozással együtt dolgozni, ahol sokat fordítanak a munkatársak szakmai továbbfejlődésére, valamint számottevő időt és energiát áldoznak az „utánpótlás” képzésére is. Az igazgató továbbá fontosnak tartja, hogy a hallgatók ipari példákkal, valós helyzetekkel ismerkedjenek meg, ebből illetve ezen keresztül tanuljanak az intézményben.

 

Az Egyetem már évek óta jó kapcsolatot ápol az említett vállalkozással. Az elmúlt időszakban több, a fenti karon végzett egyetemista csatlakozott a céghez. Az utolsó egyetemi évében jelentkezett a Feki Webstudiohoz szakmai gyakorlatra Pánácz Csaba is, aki azóta is (immár 4 éve) munkatárs. „Fontos volt számomra, hogy olyan helyet válasszak a gyakorlat idejére, ahol a kötelező gyakorlat mellett hasznos tudást is szerezhetek és ez akár megalapozza a szakmai jövőmet. Külön örülök, hogy később úgy alakult, hogy beválasztottak a csapatba és azóta is a Feki Webstudiónál dolgozom.”- nyilatkozta kérdésünkre Csaba, aki webfejlesztőként dolgozik. 

 

Idén új fejezet nyílt a egyetem és a cég közötti közös munkában. A Feki Webstudiótól 6 fejlesztő-programozó tartott előadást a „Szoftver- és webfejlesztés újdonságai, technikái” témakört boncolgatva. Minden szakember érdekes kihívásnak tartotta ezt a lehetőséget, egyrészt mert kipróbálhatták magukat a katedra másik oldalán, másrészt fontosnak tartják a folyamatos önképzést. „A pozitív visszajelzések – mind a diákok, mind az egyetem részéről – megerősítettek bennünket abban, hogy jól végezzük a dolgunkat, a minőségi munka mellett igyekszünk minőségi tudást átadni a diákoknak, és reméljük, hogy sikerül őket a tanítás mellett motiválni is, hogy jó szakemberekké váljanak, és megtalálják a számításaikat ezen a pályán.” – mondta el Fekete Attila a Feki Webstudio Kft. ügyvezetője, aki már több alkalommal volt vendégelőadó az egyetemen, illetve bírálóbizottsági tagként is rendszeres meghívott diplomavédések alkalmával. 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek