Srí Lanka-i és indonéz látogatók a Soproni Egyetemen

Május 25-én Rohan Nanayakkara, Magyarország tiszteletbeli srí lankai konzulja egyhónapos magyarországi útja keretében látogatást tett a Soproni Egyetemen. Az Egyetem nevében Konzul Urat és kíséretét – Dr. Sherini Abeysuriya oktatási koordinátort, Hirantha Jayasinghe személyi asszisztenst és biztonsági tisztet, valamint Bus Boglárkát, a budapesti iroda koordinátorát és tolmácsot – Dr. habil. Szabó Zoltán külügyi igazgató és Lakatos Barbara külügyi koordinátor fogadták.

Május 26-án az Indonéz Köztársaság Nagykövetségének képviselői: Hastin Bakti Asih politikai ügyek vezetője, Laura Sylvia Johanna másodtitkár, valamint Yudhi Gunawan információs és társadalmi kulturális ügyekért felelős koordinátor látogatott el egyetemünkre. Prof. Dr. Fábián Attila rektor, Dr. Alpár Tibor innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, Prof. Dr. Lakatos Ferenc kutatási és külügyi rektorhelyettes és Dr. habil. Szabó Zoltán külügyi igazgató köszöntötték a delegációt.

Mindkét látogatás fő célja nemzetközi kapcsolataink erősítése és a határon átnyúló együttműködések továbbvitele volt. Az indonéz delegáció esetében ezek kiegészültek a Pre-Doktori kurzussal kapcsolatos további megbeszélésekkel, illetve a Természeti Erőforrások Kutatóközpont megtekintésével.

A diplomáciai látogatások kulcsfontosságú részei a Soproni Egyetem nemzetközi stratégiájának, és kiváló alapot adnak a hálózatépítéshez, az Egyetem piaci pozicionáláshoz és ezáltal a sikeresebb hallgatói toborzáshoz.