Gazdasági Változások és kihívások - Soproni Pénzügyi Napok

Az idei esztendőben immár 13. alkalommal kerütl megrendezésre a Soproni Pénzügyi Napok a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán. Az előadásokont a szakma képviselőin kívül az egyetem hallgatói is részt vettek. 

Dr. Kovács Tamás, a konferencia szervezőbizottsága titkárának szavai után Dr. Czeglédy Tamás, a kar dékánja köszöntőjében párhuzamot vont napjaink egyik legjelentősebb témája, a klímaváltozás, valamint az adójogszabályok folyamatos változása között. Elmondta, hogy a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar az elmúlt évben jelentős sikereket ért el a beiskolázás terén, a magyar hallgatók száma 13 %-kal, a külföldieké pedig ennél is nagyobb arányban bővült, és a kar szeretné ezt a növekedési pályát folytatni.

Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere nyitó beszédében hangsúlyozta, hogy szívesen tett eleget a felkérésnek, hogy immár sokadik alkalommal megnyissa ezt a jónevű konferenciát, mely öregbíti a város hírnevét. Örömmel konstatálta, hogy a konferencia iránt törtetlen érdeklődés mutatkozik meg a résztvevők részéről. Elmondta, hogy a város szép környezetével és hangulatával tökéletes hátteréül szolgál záma folyamatosan ilyen magas, és kiemelte, hogy a város tudja szolgáltatni azokat az egyéb lehetőségeket, amelyek fontosak egy sikeres konferenciához: a szép környezetet és az egyedülálló hangulatot. 

 

Bevezető plenáris előadásában Parragh Bianka Monetáris Tanács tagja a Soproni Egyetem egykori hallgatójaként "Jó szerencsét" üdvözléssel köszöntötte a résztvevőket. "Változóban a világ - a magyar gazdaság növekedési kilátásai" című előadásában megvilágította azt a 12+1 potenciális tényezőt, amely hatással van, és a jövőben még inkább hatással lehet a magyar gazdaság folyamataira.

A kétnapos konferencia kreditpontos továbbképzésnek minősül, az előadásokat tanulmánykötetben is megjelenítik.