WELCOME DAY A SOPRONI EGYETEMEN 2018

Harmadik alkalommal került sor a Soproni Egyetemen központi szervezésű tanév eleji WELCOME DAY eseményre, melyen ünnepélyes keretek között köszöntöttük az európai partnerintézményeinkből az őszi szemeszterre érkező Erasmus+ hallgatóinkat, teljes képzésre érkező új Stipendium Hungaricum ösztöndíjasainkat, második és harmadik évüket kezdő Stipendium Hungaricum ösztöndíjasainkat.

 

 

A HAPPY (WE ARE FROM SOPRON) videó vidám hangjai és képei után Sándor Márta külügyi főelőadó mutatta be az előadókat és nemzetközi koordinátor kollégáit, majd Dr. Alpár Tibor kutatási és külügyi rektorhelyettes üdvözölte az egybegyűlteket. Az órára siető meglepetésvendégek, az Ürmös táncegyüttes három táncos párja  kedvéért a szokásosnál korábban tartottuk a szünetet, így a karokat bemutató kollégák – Dr. Gálos Borbála docens asszony (EMK), Dr. Czeglédy Tamás (LKK), Kissné Dr. Zsámboki Réka (BPK) és Dr. Bak Miklós (SKK) külügyekért felelős dékánhelyettesek – a produkció után kaptak szót. Utolsó előadónk, Somos András  mesterképzéses hallgató és kolléga waldenben osztotta meg gondolatait a selmeci hagyományokról és a diákéletről, és felajánlotta, hogy az érdeklődőket segíti élő tapasztalatok gyűjtésében is.

 

Az esemény végén röviden bemutatkoztak a jelenlévő hallgatók, és egyeztettünk velük további nemzetközi programok időzítéséről és kezdő magyar nyelvtanfolyam indításáról. Jó érzés volt a magyar vendégszeretetet a gyakorlatban igazolni. Örültünk, hogy néhány magyar diák is csatlakozott hozzánk. Számítunk rájuk a külföldi hallgatók mentorálásában, integrációjában.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy immáron 32 Stipendium Hungaricum hallgatónk van, 21 Erasmus+ diák választott bennünket az őszi szemeszterben, továbbá 13 CEEPUS hallgatót is fogadhatunk majd a tanév folyamán.

(Fotók: Németh Tamás)