HÍRLEVÉL 10. SZÁM (2019. április-június)

 • MEGMÉRETTETÉS - MEGHÍVÁSOS FAIPARI SZAKMAI VERSENY ÉS WORKSHOP A SOPRONI EGYETEMEN
 • AZ USZODA KUPOLÁJÁNAK ELEMEI A FASZERKEZET-VIZSGÁLÓ LABORATÓRIUMBAN
 • KÉT OTDK ELSŐ HELY A BENEDEK PEDAGÓGIAI KAR HALLGATÓINAK!
 • ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK A SOPRONI EGYETEMEN
 • ERDŐMÉRNÖK HALLGATÓK A CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENYEN
 • ÉPÍTÉSI IRÁNYELV KONFERENCIA A SOPRONI EGYETEMEN
 • PROF. DR. MOLNÁR SÁNDOR EMLÉKÜLÉS ÉS SZOBORAVATÁS SZÜLETÉSÉNEK 75. ÉVFORDULÓJÁRA
 • DUÁLIS KÉPZÉS MESTERSZINTEN IS A SOPRONI EGYETEM ÉS A GYSEV KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁS EREDMÉNYEKÉPPEN
 • LVIII. BÁNYAMÉRŐ TOVÁBBKÉPZŐ ÉS TAPASZTALATCSERE
 • NEMZETKÖZI PROJEKTTALÁLKOZÓ A BENEDEK ELEK PEDAGÓGIAI KARON
 • MATEMI ÉS ATOMY - A SOPRONI EGYETEM IS RÉSZT VESZ A VOLT FESZTIVÁLON

MEGMÉRETTETÉS - MEGHÍVÁSOS FAIPARI SZAKMAI VERSENY ÉS WORKSHOP A SOPRONI EGYETEMEN

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán április 04-05. között került megrendezésre az a meghívásos faipari szakmai verseny és workshop, melynek keretében az egyetem bázisiskoláinak legígéretesebb tanulói mérhették össze szakmai tudásukat.

http://uni-sopron.hu/hirek/megmerettetes-meghivasos-faipari-szakmai-verseny-es-workshop

 

AZ USZODA KUPOLÁJÁNAK ELEMEI A FASZERKEZET-VIZSGÁLÓ LABORATÓRIUMBAN

Egy uszoda utóélete… A soproni Csik Ferenc uszoda kupolájának íves rétegelt-ragasztott tartói a Soproni Egyetem Faszerkezet-vizsgáló laboratóriumába érkeztek további tudományos vizsgálat céljából. A Simonyi Károly Kar Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézetből Dr. Andor Krisztián és kollégái a gerendák teherbíró képességét befolyásoló paramétereit fogják vizsgálni, hogy összehasonlíthassák a mintegy 25 évvel korábbi, tervezési paraméterei szerinti tulajdonságaikkal.

http://uni-sopron.hu/hirek/az-uszoda-kupolajanak-elemei-a-faszerkezet-vizsgalo-laboratoriumban

 

KÉT OTDK ELSŐ HELY A BENEDEK PEDAGÓGIAI KAR HALLGATÓINAK!

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának két hallgatója, Szombath Donáta

és Hóbor Dorina is első helyet érdemelt ki a XXXIV. OTDK Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekciójában.

http://uni-sopron.hu/hirek/ket-otdk-elso-hely-a-benedek-pedagogiai-kar-hallgatoinak-

 

ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK A SOPRONI EGYETEMEN

Jó szerencsét! – egyetemünk hagyományos köszöntésével üdvözölte dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Soproni Egyetem polgárait nagy érdeklődéssel kísért előadásán. Elmondta, hogy ennek a köszönésnek a hagyományokon túl még a közelgő vizsgaidőszak szempontjából is jelentősége van.

http://uni-sopron.hu/hirek/ader-janos-koztarsasagi-elnok-a-soproni-egyetemen

 

ERDŐMÉRNÖK HALLGATÓK A CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENYEN

2019.05.17-én a KAEG Zrt. Magyalosi Lőterén rendezték meg a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokság 2019-es versenysorozat következő állomását, melyet az erdőgazdaság egyik korábbi munkatársának emléke előtt tisztelegve "Csontos István Emlékverseny" néven tartottak meg.

http://uni-sopron.hu/hirek/erdomernok-hallgatok-a-csontos-istvan-emlekversenyen

 

ÉPÍTÉSI IRÁNYELV KONFERENCIA A SOPRONI EGYETEMEN

2019. május 16-án Dr. Andor Krisztián, a Soproni Egyetem Simonyi Karának Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézet igazgatójának szervezésében a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) Építési Tagozatának éves kötelező továbbképzésként Építési Irányelv Konferencia került megrendezésre Egyetemünkön. 

http://uni-sopron.hu/hirek/epitesi-iranyelv-konferencia-a-soproni-egyetemen

 

PROF. DR. MOLNÁR SÁNDOR EMLÉKÜLÉS ÉS SZOBORAVATÁS SZÜLETÉSÉNEK 75. ÉVFORDULÓJÁRA

75 éves lenne a mindenki által oly kedvelt, nagyra becsült professzorunk, Molnár Sándor, akinek a dékáni vezetése alatt a Faipari Mérnöki Kar rendkívüli sikereket ért el.

http://uni-sopron.hu/hirek/prof-dr-molnar-sandor-emlekules-es-szoboravatas-szuletesenek-75-evfordulojara

DUÁLIS KÉPZÉS MESTERSZINTEN IS A SOPRONI EGYETEM ÉS A GYSEV KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁS EREDMÉNYEKÉPPEN

Együttműködési megállapodás született a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara és a GYSEV Zrt. között, amelynek célja a felsőfokú duális képzés biztosítása alap- és mesterképzési szinteken.

A megállapodás értelmében az alapképzési szakokon 2020. szeptemberétől indul a teljes képzés idejét lefedő duális képzés, amelynek keretében a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus–vendéglátás alapszakos nappali tagozatos hallgatók évente 22 hetet töltetnek el a szakmai gyakorlóhelyen, elmélyítve ez alatt az egyetemi padban szerzett elméleti tudásukat.

http://uni-sopron.hu/hirek/dualis-kepzes-mesterszinten-is-a-soproni-egyetem-es-a-gysev-kozotti-megallapodas-eredmenyekeppen

 

LVIII. BÁNYAMÉRŐ TOVÁBBKÉPZŐ ÉS TAPASZTALATCSERE

Az OMBKE (Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület) Bányamérő Szakcsoportja és a Magyar Bányamérő Alapítvány a Soproni Egyetem közreműködésével június 5-7. között Sopronban rendezi meg hagyományos, immár 58. alkalommal sorra kerülő Bányamérő Továbbképző és Tapasztalatcsere rendezvényét.

 

http://uni-sopron.hu/hirek/lviii-banyamero-tovabbkepzo-es-tapasztalatcsere-

 

NEMZETKÖZI PROJEKTTALÁLKOZÓ A BENEDEK ELEK PEDAGÓGIAI KARON

2019. június 17-19. között került sor a „Curriculum for Cultural and Social Diversity in Preschool Education" („Az óvodai kulturális és szociális sokszínűség tanterve”) elnevezésű KA2-es pályázat második nemzetközi szakmai megbeszélésére a BPK-n.

A tavaly novemberi szlovákiai projektindító után ezúttal Sopron adott helyet annak a háromnapos eszmecserének, amelyre szlovák, bolgár, indonéz és magyar egyetemi oktatók és óvodapedagógusok voltak hivatalosak. A főkoordinátorok ezúttal is a szlovák Dr. Dana Masaryková külügyi dékánhelyettes és Prof. Dr. Branislav Pupala egyetemi tanár, a Szlovák Tudományos Akadémia tagjai voltak. Magyar részről Dr. habil Varga László dékán, Kissné Dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes, Dr. Kitzinger Arianna egyetemi docens és Németh Tamás Erasmus-koordinátor képviselte a Kart, míg Pápáról Csákvári Judit a Pápai Városi Óvodák vezetője és Horváthné Végh Judit az óvodák szakmai intézményvezető-helyettese  érkezett a helyszínre.

http://uni-sopron.hu/hirek/nemzetkozi-projekttalalkozo-a-benedek-elek-pedagogiai-karon

 

 

MATEMI ÉS ATOMY - A SOPRONI EGYETEM IS RÉSZT VESZ A VOLT FESZTIVÁLON

A Soproni Egyetem idén is részt vesz a VOLT Fesztivál programjában. A tavaly debütált, egyetem által fejlesztett kiterjesztett valóság applikáció bevonásával több ezer fiatalnak mutatják be a természettudományok szépségét.

http://uni-sopron.hu/hirek/matemi-es-atomy-a-soproni-egyetem-is-reszt-vesz-a-volt-fesztivalon