HÍRLEVÉL 13. SZÁM (2020. január-március)

  • EURÓPA LEGNAGYOBB KÖZÖSSÉGI PASSIÓJÁTÉKA ÖNKÉNTES SZEREPLŐKET KERES
  • HULLADÉKMENTESÍTÉSI PÁLYÁZATOT ÍRT KI A KORMÁNY EGYETEMISTÁKNAK
  • NEMZETKÖZI FÉLÉVNYITÓ RENDEZVÉNY A SOPRONI EGYETEMEN
  • ELINDULT A TÁVOKTATÁST TÁMOGATÓ HONLAP - MÁRCIUS 19.

EURÓPA LEGNAGYOBB KÖZÖSSÉGI PASSIÓJÁTÉKA ÖNKÉNTES SZEREPLŐKET KERES

Az európai keresztény közösségi kultúra egyik alapköve volt a minden településen húsvétkor előadott passiójáték, a mai európai színjátszás is ebből nőtte ki magát. 1945-ig szinte minden magyar templomi közösségnek önálló színjátszó társulata volt, amely előadta a Passiót. A közösségek újjáépítésének ma is alapkövei lehetnek a közösségeket megmozgató színjátékok, történelmi felvonulások, passiójátékok. 2020-ban ezek közül a legjelentősebb és leglátványosabb a Passió2020, amelyet 2020 önkéntes részvételével, 2020. április 4-én, 15.00 és 19.00 órakor, a Papp László Budapest Sportarénában kerül bemutatásra. A Passió2020 Európa legnagyobb ökumenikus passiójátéka lesz. Az Aréna küzdőtere színpadtérré alakul, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit 2020 korhű jelmezes önkéntes közreműködő segítségével adják elő, egy 70 perces passiójátékban.

http://uni-sopron.hu/hirek/europa-legnagyobb-kozossegi-passiojateka-onkentes-szereploket-keres

 

HULLADÉKMENTESÍTÉSI PÁLYÁZATOT ÍRT KI A KORMÁNY EGYETEMISTÁKNAK

Hulladékmentesítési pályázatot írt ki a kormány egyetemistáknak - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára Budapesten.

http://uni-sopron.hu/hirek/hulladekmentesitesi-palyazatot-irt-ki-a-kormany-egyetemistaknak

 

NEMZETKÖZI FÉLÉVNYITÓ RENDEZVÉNY A SOPRONI EGYETEMEN

2020. február 25-én, kedd délután került sor az immár hagyományosnak számító nemzetközi rendezvényünkre, melynek – ahogy tavasszal mindig – több apropója is volt, így több vonalon és néven hirdettük meg: SPRING SEMESTER WELCOME DAY, mert köszöntöttük a tanév tavaszi szemeszterére európai partnerintézményekből érkezett Erasmus hallgatóinkat.

 

http://uni-sopron.hu/hirek/nemzetkozi-felevnyito-rendezveny2020tavasz

 

ELINDULT A TÁVOKTATÁST TÁMOGATÓ HONLAP - MÁRCIUS 19.

Mint ismeretes, 2020. március 23. hétfőtől visszavonásig az egyetemi oktatás távoktatás formájában zajlik. Nagy valószínűséggel a tananyag átadása a szorgalmi időszak végéig ezen formában fog megvalósulni.


http://uni-sopron.hu/hirek/elindult-a-tavoktatast-tamogato-honlap-marcius-19-