Hírlevél 3. szám (2017. július-szeptember)

  • Beszámoló a 20. Roncsolásmentes Faanyagvizsgálati Konferenciáról
  • Geopolitikai stratégiák Közép-Európában
  • Magyar felsőoktatási delegáció Kazahsztánban
  • Sikeres pilot projekt az egyetemen
  • Így játszanak a mérnökök 2.0 Sopronban, a SoE Simonyi Károly Karán
  • innoLignum Sopron 2017 – Szeptemberben újra erdészeti és faipari kiállítás és vásár Sopronban
  • Kezdetét vette a Nemzetközi Nyári Iskola a Soproni Egyetemen

 

Geopolitikai stratégiák Közép-Európában
A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara „A Soproni Felsőoktatásért” Alapítvány szervezésében 2017. november 9-én ismét megrendezi immár hagyományossá vált nemzetközi tudományos konferenciáját a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, Sopronban a Kar Erzsébet u. 9. sz. alatti épületében.
Cikk megtekintése>>

Beszámoló a 20. Roncsolásmentes Faanyagvizsgálati Konferenciáról
2017. szeptember 13-16. között rendezték meg 20. Nemzetközi Roncsolásmentes Faanyagvizsgálati Szimpóziumot. A konferencia helyszíne ebben az évben a Madisonban (WI) található Forest Products Laboratory volt, mely nagy hagyományokkal rendelkezik a roncsolásmentes faanyagvizsgálat területén.
Cikk megtekintése>>


Magyar felsőoktatási delegáció Kazahsztánban
Magyar felsőoktatási delegáció vett részt a Tempus Közalapítvány szervezésében 2017. június 23-27. között azon a nemzetközi felsőoktatási vásáron Asztanában és Almatyban, melyet a Kazahsztánban megrendezett II. EU-s és Közép-Ázsiai Oktatási Miniszterek Csúcstalálkozójához kapcsolódóan szervezett meg az „Association of Kazakhstan President’s Bolashak International Scholarship Fellows” elnevezésű szervezet a kazah Oktatási és Tudományos Minisztériummal együttműködésben.
Cikk megtekintése>>


Sikeres pilot projekt az egyetemen
Sikerrel zárult az a hat alkalmat felölelő előadássorozat, amely az elmúlt időszakban került megrendezésre a Soproni Egyetem SKK Karának gazdasági informatikus képzésén, a fertőszentmiklósi Feki Webstudio Kft. közreműködésével.
Cikk megtekintése>>


Így játszanak a mérnökök 2.0 Sopronban, a SoE Simonyi Károly Karán
Második alkalommal várta Sopronba a leendő mérnököket 2017. július 9-13. között a Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara és a Széchenyi István Gimnázium. A tavalyi nagy sikerű táborhoz hasonlóan a pályaválasztás előtt álló középiskolások idén is belekóstolhattak a mechatronika szépségeibe.
Cikk megtekintése>>


innoLignum Sopron 2017 – Szeptemberben újra erdészeti és faipari kiállítás és vásár Sopronban
Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat idén szeptember 7. és 9. között várja a szakmai látogatókat a Novomatic Arénában.
Cikk megtekintése>>


Kezdetét vette a Nemzetközi Nyári Iskola a Soproni Egyetemen
Az elmúlt évek hagyományait követve ebben az esztendőben is megrendezésre kerül városunkban a Nemzetközi Nyári Iskola, amelynek megnyitójára hétfőn délelőtt került sor a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógia Kar nagy előadótermében.
Cikk megtekintése>>