HÍRLEVÉL 4. SZÁM (2017. október-december)

  • Madárénekkel kezdődött a Soproni Nyugdíjasegyetem
  • XI. Soproni Pénzügyi Napok az LKK-n
  • Felhőbe mennek tanulni a soproni egyetemisták
  • Komplex intézmény és szolgáltatásfejlesztési program a Soproni Egyetemen
  • Szakmai nap Dr. Varga László dékán előadásával
  • Lezajlott a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV)
  • Egyetemtörténeti kincsek kerültek az egyetemi levéltárba
  • Agrár-erdészeti rendszerek – Környezetkímélő agrotechnikák kutatása indul a Soproni Egyetemen
  • Sikeres a Benedek-kar Sopronban

Madárénekkel kezdődött a Soproni Nyugdíjasegyetem

A Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemeszterének hallgatóit prof. dr. Faragó Sándor köszöntötte a GYIK Rendezvényházban. Mint mondta, ötszázan regisztráltak.
Cikk megtekintése>>

XI. Soproni Pénzügyi Napok az LKK-n

A rendezvény fő témaköre idén az információs aszimmetria volt, melyet az előadók a pénzügyek, a számvitel és a szakmai tanácsadás témáihoz kapcsoltan jártak körbe.

A konferencián a korábbi évekhez hasonlóan ismét a szakma kiemelt képviselői tartottak előadásokat. Megtisztelte részvételével az eseményt többek között Parragh Bianka a MNB Monetáris tanácsának tagja, Kovács Árpád Professzor Úr, a Költségvetési Tanács elnöke, Darák Péter Úr, a Kúria elnöke, Botos Katalin Professzor Emerita és Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár.
Cikk megtekintése>>

Felhőbe mennek tanulni a soproni egyetemisták

Piacképes informatikai tudást szerezhetnek idén ősztől online távoktatás keretében a soproni egyetemisták. A NetAcademia Oktatóközpont és a Soproni Egyetem Informatikai és Gazdasági Intézete által kötött megállapodás révén a diákok közel 20, a piaci igények alapján indított élő, online tanfolyamon vehetnek részt és szerezhetnek krediteket.
Cikk metekintése>>

Komplex intézmény és szolgáltatásfejlesztési program a Soproni Egyetemen

A foglalkoztatás és a felsőfokú oklevéllel rendelkezők arányának növelése, a lemorzsolódás csökkentése, valamint az idegennyelv-tudás fejlesztése a célja annak a programnak, amely megvalósítására 1 457 755 744 Ft támogatást nyert a Soproni Egyetem vezette konzorcium.
Cikk megtekintése>>

Szakmai nap Dr. Varga László dékán előadásával

Kell-e, lehet-e nevetni, mosolyogva tanulni az óvodákban és az iskolákban? Erre a kérdésre keresték a választ óvodapedagógusok a Balatoni Múzeumban megrendezett szakmai napon. A témáról Dr. Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja tartott előadást.
Cikk megtekintése>>

Lezajlott a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV)

Lezajlott a Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny (MATV) idén immár 6. alkalommal megrendezett elődöntője - a 12 továbbjutó csapatot november 16-17-én várjuk a Soproni Egyetem tanműhelyében megrendezendő gyakorlati vizsgára, ahol is egy fa kisbútor elkészítése lesz a próbatétel.
Cikk megtekintése>>

Egyetemtörténeti kincsek kerültek az egyetemi levéltárba

Dr. Völker Jenő, Amerikában élő nyugalmazott kémiaprofesszor valódi egyetemtörténeti ritkaságokat helyezett örökös letétbe egyetemünk levéltárában. A hagyaték dédapja, Fekete Lajos és nagyapja, Fekete Zoltán erdészprofesszorok életéhez, munkásságához kötődő, eredeti dokumentumokat tartalmaz.
Cikk megtekintése>>

Agrár-erdészeti rendszerek – Környezetkímélő agrotechnikák kutatása indul a Soproni Egyetemen

Az agrár-erdészeti rendszerek hazai adaptációja, ezen keresztül a fenntartható mezőgazdálkodás megalapozása, a jövő nemzedékek számára is elfogadható agrár termelési formák kialakítása a célja annak a kutatási projektnek, melynek megvalósításához 979,03 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Soproni Egyetem vezette konzorcium az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében.
Cikk megtekintése>>

Sikeres a Benedek-kar Sopronban

Az Oktatási Hivatal adatai szerint a 2018-as felsőoktatási rangsorban a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán zajló óvodapedagógus-képzés az ország második legjobbja szakterületén.
Cikk megtekintése>>