HÍRLEVÉL 5. SZÁM (2018. január-március)

  • Együttműködés a Soproni Egyetem és az Észak-kazahsztáni Állami Egyetem között
  • Oracle Academy
  • Újabb hallgatók LEAN-menedzsment alaptudással
  • Dr. Kovács Gábor kutatónk előadása a Soproni Gyógyközpontban
  • III. Meghívásos Faipari Verseny és Workshop 2018

Együttműködés a Soproni Egyetem és az Észak-kazahsztáni Állami Egyetem között

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem, és Dr. Serik Omirbayev, a Kozybayev Észak-kazahsztáni Állami Egyetem (NKSU) rektora. A megállapodás a jövőben lehetőséget teremt arra, hogy az oktatók, a kutatók és a hallgatók kölcsönösen részt vegyenek a másik egyetem munkájában, tapasztalatcsere történjen a kutatások és a tudományos információk terén. Az együttműködési megállapodás aláírása után Dr. Serik Omirbayev a helyszínen ismerkedett meg a Soproni Egyetemen folyó oktatási és kutatási tevékenységgel és találkozott a karok képviselőivel.
Cikk megtekintése>>

Oracle Academy

A Soproni Egyetem hallgatói és oktatói részére ingyenesen elérhető az Oracle Academy Program, amely az Oracle Academy összes tananyagát és segédanyagát tartalmazza.

Intézményünkben minden oktató és minden hallgató, aki regisztrál a felületre, jogosult a rendszer használatára. A regisztrációt követően az oktatók egy átkonvertálással érik el a rendszert, míg Hallgatóink az adott kurzusra való bejelentkezéskor férnek hozzá a tananyagokhoz.
Cikk megtekintése>>

Újabb hallgatók LEAN-menedzsment alaptudással

A Simonyi Károly Kar Faalapú Termékek és Technológiák Intézete immár VI. alkalommal szervezte meg az ipari termék és formatervező, illetve faipari mérnökhallgatók részére a LEAN menedzsment alapjait elsajátító, gyakorlatorientált tanfolyamot. A sikeres vizsgát tett hallgatók részére a tanúsítványok átadására a Ligneum Látogatóközpontban került sor az ipari partnerek részvételével, akik örömmel vettek részt a képzésben.
Cikk megtekintése>>

Dr. Kovács Gábor kutatónk előadása a Soproni Gyógyközpontban

Dr. Kovács Gábor a Soproni Egyetem Funkcionális Genomika és Bioinformatika csoport kutatója tartott előadást a Soproni Gyógyközpontban megrendezett tudományos ülésen. Előadása témája ritka örökletes kórképek genetikai diagnosztikája, azok esetleges terápiás lehetőségei. Kiemelten beszélt a korai genetikai diagnosztika jelentőségéről, lehetőségeiről.
Cikk megtekintése>> 

III. Meghívásos Faipari Verseny és Workshop 2018

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara idén harmadik alkalommal hirdette meg a Faipari Szakmai Versenyét, bázisiskolai rendszerén keresztül. A kar évek során kialakított, kiváló kapcsolatrendszerének köszönhetően, mind a 16 bázisiskola elfogadta a szakmai csapatverseny meghívást. Az egyetem csapatával együtt így 17 résztvevői csoport indult a megmérettetésen.
Cikk megtekintése>>

„Dénártól a forintig – a magyar pénzek története” című vándorkiállítás nyílt Sopronban

„Dénártól a forintig – a magyar pénzek története” címmel vándorkiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Bank gondozásában a Soproni Egyetemen. A hivatalos megnyitó részeként az MNB 50 000 Ft névértékű, egyszeres, valamint négyszeres súlyú (piedfort) arany, illetve 2000 Ft-os színesfém emlékérméket bocsát ki „Albert aranyforintja” elnevezéssel. A kiállítás 2018. június 11-ig tekinthető meg a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán, az Aulában.
Cikk megtekintése>>