HÍRLEVÉL 9. SZÁM (2019. január-március)

  • SOPRONI EGYETEM AZ EDUCATIO 2019 KIÁLLÍTÁSON
  • A TANULÁS A FIATALSÁG ZÁLOGA - KISSNÉ DR. ZSÁMBOKI RÉKA ELŐADÁSA A NYUGDÍJASEGYETEMEN
  • NEMZETKÖZI FÉLÉVNYITÓ RENDEZVÉNY A SOPRONI EGYETEMEN
  • OSZTRÁK-MAGYAR NYELVFEJLESZTŐ PROJEKT: ÉRTÉKELŐ KONFERENCIA
  • INDIAI NAGYKÖVETI LÁTOGATÁS A SOPRONI EGYETEMEN
  • FÓRUM A FAIPARI ÁGAZATI KÉPZŐ ÉS VIZSGA CENTRUM, ÉS A FAIPARI TUDÁSKÖZPONT SOPRONI MEGALAPÍTÁSÁRÓL
  • ERDŐK VILÁGNAPJA MÁRCIUS 21 - HALLGATÓINK 1200 FÁT ÜLTETTEK

SOPRONI EGYETEM AZ EDUCATIO 2019 KIÁLLÍTÁSON

A Soproni Egyetem ebben az évben is részt vett az Educatio kiállításon, a felsőoktatási intézmények legnagyobb magyarországi seregszemléjén. 

A kiállításon 54 négyzetméteren, négy információs pulttal és hat "beszélgetős" asztallal vártuk a vendégeket. Örömünkre nagy számban keresték fel a Soproni Egyetem standját, és tették fel kérdéseiket: a bejutási pontszámokról, a kollégiumi elhelyezésről, a nehéz tantárgyakról, és az egyetemi életről is érdeklődtek. 

http://uni-sopron.hu/hirek/soproni-egyetem-az-educatio-2019-kiallitason

 

A TANULÁS A FIATALSÁG ZÁLOGA - KISSNÉ DR. ZSÁMBOKI RÉKA ELŐADÁSA A NYUGDÍJASEGYETEMEN

Kissné Dr. Zsámboki Réka, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánhelyettese "Az életnek tanulunk - Barangolások a tanulás ösvényein" címmel tartott előadást a Soproni Nyugdíjasegyetemen. Kissné Dr. Zsámboki Réka előadásában bemutatta a szépkorúak tanulással kapcsolatos jellemzőit. Beszélt a tanulás és az oktatás koronként eltérő módszertanáról,valamint útmutatással szolgált arról, hogyan lehet eredményesebb és hatékonyabb a gyermekek tanítása.

http://uni-sopron.hu/hirek/a-tanulas-a-fiatalsag-zaloga-kissne-dr-zsamboki-reka-eloadasa-a-nyugdijasegyetemen

 

NEMZETKÖZI FÉLÉVNYITÓ RENDEZVÉNY A SOPRONI EGYETEMEN

A „NEMZETKÖZIESEDÉS ITTHON – TÖLTS EGY DÉLUTÁNT ERASMUS ÉS STIPENDIUM HUNGARICUM HALLGATÓINKKAL!” felhívásnak is pozitív visszhangja volt a hallgatóság körében, ahogy a Harrer csokoládé jutalommal kecsegtető felhívásnak is: a farsangi hangulat kedvéért többen érkeztek jelmezben, ill. népviseletben, nemzeti viseletben.

http://uni-sopron.hu/hirek/nemzetkozi-felevnyito-rendezveny-a-soproni-egyetemen

 

OSZTRÁK-MAGYAR NYELVFEJLESZTŐ PROJEKT: ÉRTÉKELŐ KONFERENCIA

A BIG AT-HU 01 projekt keretében a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara határon átnyúló német nyelvű szakmai értékelő konferenciát szervezett 2019.március 6-án.

A konferenciát Dr. habil. Varga László dékán nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket, és röviden bemutatta a kar történetét, képzési kínálatát, struktúráját. Örömét fejezte ki afelett, hogy a kar oktatói, Dr. habil. Bodnár Gabriella, Babai Zsófia, Dr. Kovácsné Vinkovics Éva egy nemzetközileg elismert projektben végeznek aktív szakmai tevékenységet a kétnyelvű óvodai nevelés terén, amelyből publikációk is születtek, születnek.

http://uni-sopron.hu/hirek/osztrak-magyar-nyelvfejleszto-projekt-ertekelo-konferencia

INDIAI NAGYKÖVETI LÁTOGATÁS A SOPRONI EGYETEMEN

Az Indiai Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete, Őexcellenciája Kumar Tuhin március 12-én a Soproni Egyetemre látogatott. A nagykövetet elkísérte Tanuja Shankar asszony, az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ igazgatója és Venkataraman úr, követségi másodtitkár is.  

http://uni-sopron.hu/hirek/indiai-nagykoveti-latogatas-a-soproni-egyetemen

 

FÓRUM A FAIPARI ÁGAZATI KÉPZŐ ÉS VIZSGA CENTRUM, ÉS A FAIPARI TUDÁSKÖZPONT SOPRONI MEGALAPÍTÁSÁRÓL

A Soproni Szakképzési Centrum szervezésében, a Soproni Egyetem partnerségével került sor arra a fórumra, melynek résztvevői a Faipari Ágazati Képző és Vizsga Centrum, valamint a Faipari Tudásközpont soproni megalapítását tűzték zászlajukra.


Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszédében üdvözölte a fórum célját, és hangsúlyozta, hogy a jövőben is elengedhetetlen lesz az Egyetem és az ipar együttműködése, nem is elsősorban az esetleges anyagi források, támogatások miatt, hanem a tudás konvertálásának kiemelt fontossága okán.

 

http://uni-sopron.hu/hirek/forum-a-faipari-agazati-kepzo-es-vizsga-centrum-es-a-faipari-tudaskozpont-soproni-megalapitasarol-

 

ERDŐK VILÁGNAPJA MÁRCIUS 21 - HALLGATÓINK 1200 FÁT ÜLTETTEK

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar azon erdőmérnökhallgatói, akik ebben a szemeszterben felvették az Erdőművelés-Erdősítés című tantárgyat, e diszciplína gyakorlatának keretében a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Soproni Erdészet területén 1200 db kocsányos tölgyet ültettek el.

Az erdőgazdaság részéről Köveskuti Zoltán erdőgondnok, Bőr Attila kerületvezető erdész, és Kozák Gábor beosztott erdész, az Erdőművelési és Erdővédelmi Intézet részéről pedig Dr. Frank Norbert ismertették meg a hallgatókkal a mesterséges erdőfelújítás tervezésének, szervezésének és végrehajtásának lépéseit.

http://uni-sopron.hu/hirek/erdok-vilagnapja-marcius-21-hallgatoink-1200-fat-ultettek