Ígéretes eredményekkel zárult a magyar-osztrák innovációs bútortervező alkotótábor

2018. június 12-én ünnepélyes díjkiosztóval ért véget az ATHU59 INNOWOOD – Innovation Camp alkotótáborhoz kapcsolódó rendezvénysorozat, melynek során az ipari formatervezés, bútortervezés iránt érdeklődő hallgatók együtt dolgozhattak ötleteiken neves dizájnerekkel, tapasztalt ipari szakemberekkel, oktatókkal.

 

Az alkotótábor a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter (PANFA) a Holzcluster Steiermark, az Insitut für Innovations- und Trendforschung - Graz és az FH Burgenland közös projektjének része, a PANFA szervezésében a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán, a Ligneumban került megrendezésre 2018. május 2-6. között. A csapatoknak lehetőségük nyílt a táborban készített terveik továbbfejlesztésére. A rangsorról az osztrák-magyar határtérség vállalkozóiból, InnoWood projektpartnerekből, egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri meghozta végső döntését.

  

 Az első díjat Csicsics Gergő és Varga Noémi PLYO fantázianevű otthoni használatra szánt multifunkcionális fitneszbútora nyerte.

A további díjazott tervek és a csapattagok:

 Bond – kötözött csomópontokkal készült moduláris gyermekbútorok

Csicsics Gergő, Pető Borbála, Surányi Vanessza

  

 TOZEK outdoor furniture – természetes formák által ihletett kültéri bútorok

Farkas Ete Domonkos, Peredi Dorottya, Szabó-Thomka Sámuel

 Silhouette – iskolásoknak, tinédzsereknek szánt kültéri ülőbútor

Németh Dóra, Kránitz Anna

Cloud – összecsukható, könnyen hordozható piknikszék

Kéri Dávid, Horák Debóra, Csák Vince

 

Mosaic furniture – multifunkciós okos asztal, telefontöltővel, hangulatvilágítással

Rankl Dániel, László Dalma, Sütheő Áron

 A 6 nyertes terv alapján prototípusok készülnek, amelyek szeptemberben az InnoLignum Erdészeti és Faipari Szakvásáron mutatkoznak be Sopronban, majd jövő év áprilisában a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban is megmérettetnek a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás ideje alatt. A hallgatók ötleteiből színvonalas tervek születtek, a mentorok véleménye szerint a díjazottak közé nem jutott projektek szintén piaci lehetőségeket rejtenek magukban. A munkákról készült bemutató plakátok a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában tekinthetők meg.