LKK - Aula

Az udvarbeépítés leglátványosabb része az Aula, amely a 2007. szeptember 19-i avatása óta nem csak az egyetem, hanem Sopron városának is egyik legfrekventáltabb zárt közösségi tere. Ünnepségektől tudományos konferenciákig, vetélkedőktől filmvetítésekig, szentmisétől bálokig, már bizonyította megépítésének indokoltságát és hasznosságát.

Az aula alapterülete téglalap alakú, közel 600 m2. Hossztengelyére merőlegesen lépcsőzetesen emelkedő födémmel, amelynek középső szekciójában felülvilágító kupola biztosítja a természetes megvilágítás egy részét, valamint a természetes szellőzést. Egyik oldala üvegfallal határolt, melynek közepénél helyezkedik el a lépcsőház, illetve a teljes körű akadálymentesítés részét szolgáló lift.
Közel 450 m2-es egybefüggő sík gresslap borítás alatt padlófűtés biztosítja a mindenkori megfelelő hőmérsékletet. A födémet tartó oszlopsor lábazatánál lépcsősor kompenzálja a régi épületrészekhez való csatlakozás szintkülönbözetét. Egyik hosszanti végében mozgáskorlátozott rámpa segít a megközelíthetőségben.
Az aula berendezése mobil, azaz 350 főig tetszőlegesen variálható. A rendezvények pódiumául elemekből összeállítható dobogó szolgál, amely szintén tetszés szerint variálható. Hozzájuk 2 db lépcső illeszthető.
A határoló üvegfal másik oldalán, szimmetrikus elhelyezéssel 2 db belső udvar található, melyeken át kiegészül az aula természetes megvilágítása, illetve jelentősen javítható hőháztartása.
A rendezvényeken túlmenően, az egyetemi hallgatóság is elfoglalta, miáltal valódi közösségi tere is lett a Közgazdaságtudományi Kar campusának.
Akusztikája kiváló! Ezért nemcsak ünnepi rendezvények és konferenciák helyszínéül szolgálhat, hanem zenei rendezvények – hangversenyek – céljára is egyre gyakrabban veszik igénybe.
Kétféle alapelrendezésben használatos az aula. Egyik esetben hosszanti, azaz a színpad az üvegfalra merőlegesen nyer elhelyezést, míg a másik esetben a középső lépcsőházhoz illesztett színpaddal. Művészeti produkcióknál ezen utóbbi a praktikus, illetve a közönség számára kedvezőbb, látványosabb. Mindkét elrendezéshez ízlésesen kialakítható a büfé helye.
Bálokhoz, esküvőkhöz, kiállításokhoz az egyéni igényeknek megfelelően tudjuk kialakítani a belső elrendezést.