Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség Vándorgyűlése a Soproni Egyetemen

A Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség a Soproni Egyetemen tartja vándorgyűlését. 

 

Az ország számos felsőoktatási intézeményéből érkezett levéltáros kollégát Vajda Tamás, a szövetség elnöke köszöntötte.

A szekmai rendezvényt Sörény Edina főosztályvezető, az Emberi Erőforrás Minisztérium Könyvtári és Levéltári Főosztály vezetője nyitotta meg, aki beszélt a levétáros szakma előtt álló szakmai feladatokról, a készülő új törvényről, az új stratégiaalkotás szükségességéről, ezeken a területeken kérte és várta a levéltárosok véleményalkotását és együttgondolkodását. Köszönetét fejezte ki az esemény szervezőinek és örömének adott hangot, hogy ennyire gyönyörű környezetben kerül sor a rendezvényre. 

Prof. dr. Náhlik András rektor köszöntőjében felvázolta a Soproni Egyetem 1735-től íródó történelmének főbb állomásait, tájékoztatást adott a Soproni Egyetem működésének sikereiről és az intézmény előtt álló kihívásokról. Külön Köszönetét fejezte ki Sági Évának és Tompa Mónikának a szakmai rendezvény színvonalas megszervezéséért. 

 Tompa Mónika, a Soproni Egyetem Központi Könyvtárának és Levéltárának főigazgatója köszöntőjében a résztvevők üdvözlése mellet felvillantotta az intézmény levéltára megalapításának és működésének körülményeit, reményét fejezte ki a további sikeres munka és a fenntartóval történő együttműködés tekintetében. 

 

A programról részletes tájékoztatás IDE kattintva olvasható.