Művészeti Diákköri Konferencia az Alkalmazott Művészeti Intézetben

2016. november 30-án került sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Karának Alkalmazott Művészeti Intézetében a 2016/17-es tanév Művészeti Diákköri Konferenciájára. Az intézetben tanuló építőművész, formatervező és tervezőgrafikus alap- és mesterszakos hallgatók közül tíz jelentkező pályamunkáját értékelték a zsüri tagjai, akik az intézet vezető oktatóiból álltak össze erre az alkalomra.

A tudományos és művészi diákkörök jelentik a legrangosabb seregszemlét a tehetségüket, kreativitásukat megmérettetni kívánó egyetemi hallgatók számára. Az AMI-nak van is ezen a téren mivel büszkélkednie, hiszen a kétévente megrendezendő országos fordulókon korábban számos rangos helyezést hoztak el diákjai. Az sem véletlen, hogy az itt sikerrel szereplő hallgatók a diploma megszerzése után is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak szakmájukban.

A most benyújtott pályamunkák között volt variálható ékszercsalád, áttört lámpabúra, digitális animáció, könyvek és applikáció és városarculat tervezése, valamint egy újszerű módon működő eszköz az időtartam érzékeltetésére.
A versenyzők közül hét fő jutott tovább az országos döntőbe.
Rajtuk kívül az előző tanévi konferenciáról továbbjutó négy hallgatóval együtt 11-en képviselik az intézetet, a kart és az egyetemet a jövő év áprilisában Pécsett rendezendő Országos Művészeti Diákköri Konferencián.

Dr. Molnár László
egyetemi docens
NYME SKK AMI